Jolanta Delibozova

Jolanta Delibozova

Bio

Jolanta Delibozova diplomirala je na državnoj muzičkoj akademiji Prof. Pančo Vladigerov. Nastupala je u sofijskom simfonijskom orkestru, bila solistica filharmonijskog orkestra u Burgasu i Rusu, kao i rumunjskog filharmonijskog orkestra iz Craiove. Proputovala je svijet u sklopu projekta Rajske žice Theodosiija Spassova.

Poznata violončelistica ima još jednu strast: kuhanje. Talent i recepte naslijedila je od svoje bake. Joli voli eksperimentirati i u svojoj kuhinji interpretira sve što je jela, vidjela i naučila. Uz kvalitetu i okuse, veoma joj je stalo i do izgleda hrane koju priprema. Vjeruje da su ljubav i mašta glavni sastojci svakog recepta.

Joli već pet godina ima svoj kulinarski blog. Prije pokretanja vlastite emisije na kanalu Utilisima u okviru Fox International Channelsa radila je kulinarske priloge u dnevnoj kolažnoj emisiji Divan dan na BTV-u i pisala za časopis Bravacasa.

U potrazi za inspiracijom Joli često posjećuje svoju kuću na planini. Osim dobrih ideja ondje nalazi i svježe sezonske sastojke. Njezina nova emisija Jolina domaća kuhinja posvećena je tim trenucima. S neizbježnim osmijehom Joli dijeli s gledateljima svoju strast za pripremanjem obroka koji su pravi praznik za nepce, ali i za oči. Ona eksperimentira u kuhinji, kombinirajući tradicionalne bugarske recepte s receptima iz cijelog svijeta. Bijeg iz gradske vreve, makar na jedan dan, povratak prirodnim sastojcima i razigranost u kuhinji, u punom su skladu s vizijom kanala 24Kitchen: Kuhajte pametno. Živite bolje.

Recepti