Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Sastojci

  • 50 g maslaca (plus još malo kao masnoća za pripremu jela),
  • 3 veća komorača,
  • 3 luka,
  • 600 g krupnijih krumpira,
  • 2 režnja češnjaka,
  • 50 g naribanog parmezana,
  • sol, papar.

Priprema

  • 1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  • 2. S komorača odstraniti listove, a donji dio prepoloviti i onda još svaku polovicu prerezati na 3 dijela. Istim postupkom izrezati luk.
  • 3. Ogulite krumpir i izrežite ga na podjednaku veličinu kao ostalo povrće.
  • 4. Prvo pet minuta u kipućoj vodi kuhati komorač i luk, potom dodati krumpire.
  • 5. Stavite maslac i češnjak na laganu vatru dok ne omekšaju. Dodati krumpire i komorač i potom u vatrostalnoj posudi staviti u pećnicu. Po vrhu pospite parmezanom.
  • 6. Peći 30-40 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve