Gratinirani komorač i krumpir
Recept iz: Mary Berry
Iako ga većina upotrebljava kao začin, komorač može biti i jedan od glavnih sastojaka za cijeli ručak. Mary Berry donosi vam odlični recept za gratinirani komorač i krumpir!
Sastojci
- Sastojci:
- 50 g maslaca (plus još malo kao masnoća za pripremu jela),
- 3 veća komorača,
- 3 luka,
- 600 g krupnijih krumpira,
- 2 režnja češnjaka,
- 50 g naribanog parmezana,
- sol, papar.
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- S komorača odstraniti listove, a donji dio prepoloviti i onda još svaku polovicu prerezati na 3 dijela. Istim postupkom izrezati luk.
- Ogulite krumpir i izrežite ga na podjednaku veličinu kao ostalo povrće.
- Prvo pet minuta u kipućoj vodi kuhati komorač i luk, potom dodati krumpire.
- Stavite maslac i češnjak na laganu vatru dok ne omekšaju. Dodati krumpire i komorač i potom u vatrostalnoj posudi staviti u pećnicu. Po vrhu pospite parmezanom. Peći 30-40 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Shane Delia
Karniyarik (punjeni patlidžani)