Iako ga većina upotrebljava kao začin, komorač može biti i jedan od glavnih sastojaka za cijeli ručak. Mary Berry donosi vam odlični recept za gratinirani komorač i krumpir!

Sastojci

  • Sastojci:
  • 50 g maslaca (plus još malo kao masnoća za pripremu jela),
  • 3 veća komorača,
  • 3 luka,
  • 600 g krupnijih krumpira,
  • 2 režnja češnjaka,
  • 50 g naribanog parmezana,
  • sol, papar.

Priprema

  • Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  • S komorača odstraniti listove, a donji dio prepoloviti i onda još svaku polovicu prerezati na 3 dijela. Istim postupkom izrezati luk.
  • Ogulite krumpir i izrežite ga na podjednaku veličinu kao ostalo povrće.
  • Prvo pet minuta u kipućoj vodi kuhati komorač i luk, potom dodati krumpire.
  • Stavite maslac i češnjak na laganu vatru dok ne omekšaju. Dodati krumpire i komorač i potom u vatrostalnoj posudi staviti u pećnicu. Po vrhu pospite parmezanom. Peći 30-40 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve