Gratinirani komorač i krumpir
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.
Sastojci
- 50 g maslaca (plus još malo kao masnoća za pripremu jela),
- 3 veća komorača,
- 3 luka,
- 600 g krupnijih krumpira,
- 2 režnja češnjaka,
- 50 g naribanog parmezana,
- sol, papar.
Priprema
- 1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- 2. S komorača odstraniti listove, a donji dio prepoloviti i onda još svaku polovicu prerezati na 3 dijela. Istim postupkom izrezati luk.
- 3. Ogulite krumpir i izrežite ga na podjednaku veličinu kao ostalo povrće.
- 4. Prvo pet minuta u kipućoj vodi kuhati komorač i luk, potom dodati krumpire.
- 5. Stavite maslac i češnjak na laganu vatru dok ne omekšaju. Dodati krumpire i komorač i potom u vatrostalnoj posudi staviti u pećnicu. Po vrhu pospite parmezanom.
- 6. Peći 30-40 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu