Opis

POSTUPAK:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Poslagati filete lososa s međusobnim razmakom u maslacem namazanu tepsiju. Pospite paprom. Čvrsto prekrijte aluminijskom folijom i pecite 15 minuta, odnosno dok ne izblijedi žarko narančasto-ružičasta boja lososa. Kada je gotovo, skinite foliju da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom ponovno umotajte u foliju i stavite u hladnjak na daljnje hlađenje.
  3. U vreloj vodi prokuhati šparoge (oko 3 minute). Kako bi zadržale svoju svježu zelenu boju, iz kipuće vode ih odmah premjestite u posudu s ledom.
  4. U maloj posudi skuhajte prepeličja jaja. Dovoljno ih je kuhati dvije minute u kipućoj vodi. I njih premjestite odmah u hladnu vodu kako bi se spriječio daljnji utjecaj visoke temperature ali i kako bi se lakše odvojila ljuska jaja.
  5. U blender stavite sve navedene sastojke za umak te ih zajedno usitnite i miješajte dok ne bude glatka smjesa. Po ukusu dodajte soli i papra.
  6. Prije serviranja na svaki komad lososa stavite žlicu umaka, dva komada šparoga i pola prepeličjeg jaja. Preostali umak poslužite u zdjelici.

Sastojci

Sastojci:

  • 10 x 125 g filetiranog lososa s kožom
  • sol
  • crni papar
  • 20 kom. svježih šparoga
  • 5 kom. prepeličjih jaja

Umak:

  • 1 žlica kopra
  • 1 žlica vlasca
  • 1 žlica usitnjenih listića mente
  • 1 žlica usitnjenog, svježeg peršinovog lista
  • 100 g punomasnog kiselog vrhnja
  • 100 g punomasnog grčkog jogurta
  • 150 ml light majoneze
  • 1 čajna žličica šećera
  • ½ soka od limuna

Povezani recepti