Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje. i savršena je kombinacija najfinijih mediteranskih namirnica.

Sastojci

  • Za pastu od maslina
  • 1 šalica crnih maslina bez koštica
  • 0.5 crvene ljute paprike
  • 2 fileta inćuna
  • 1 stabljika ružmarina
  • 1 žlica maslinova ulja
  • Za prilog
  • 1 paket mješavine zelene salate
  • cherry rajčice za ukras
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 2 fileta inćuna
  • 2 žlice ljutog senfa
  • 2 žlice umaka Worchester
  • 150 ml maslinova ulja
  • sol po želji

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Ribu narežite na četiri komada, začinite soli i paprom. Pripazite sa soli jer je pasta od maslina dovoljno slana.
  • 2. Promiješajte masline, papriku, filete inćuna, listove ružmarina, maslinovo ulje i pasirajte dok ne nastane pasta.
  • 3. Na svaki komad ribe nanesite pastu od maslina, a gore posložite ploške mozzarelle.
  • 4. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ribu posložite u lim pokriven papirom za pečenje i pecite oko 10-15 minuta.
  • 5. Za to vrijeme pripremite salatu. U mužaru istucite filete inćuna i češnjak, posolite, dodajte naribanu limunovu koru, sok od limuna, senf, maslinovo ulje i umak Worchester. Promiješajte dok ne nastane homogena smjesa.

Povezani recepti

Vidi sve