Opis

Način pripreme:

1. Ribu narežite na četiri komada, začinite soli i paprom. Pripazite sa soli jer je pasta od maslina dovoljno slana.

2. Promiješajte masline, papriku, filete inćuna, listove ružmarina, maslinovo ulje i pasirajte dok ne nastane pasta.

3. Na svaki komad ribe nanesite pastu od maslina, a gore posložite ploške mozzarelle.

4. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ribu posložite u lim pokriven papirom za pečenje i pecite oko 10-15 minuta.

5. Za to vrijeme pripremite salatu. U mužaru istucite filete inćuna i češnjak, posolite, dodajte naribanu limunovu koru, sok od limuna, senf, maslinovo ulje i umak Worchester. Promiješajte dok ne nastane homogena smjesa.

Sastojci

Za pastu od maslina

  • 1 šalica crnih maslina bez koštica
  • 0.5 crvene ljute paprike
  • 2 fileta inćuna
  • 1 stabljika ružmarina
  • 1 žlica maslinova ulja

Za prilog

  • 1 paket mješavine zelene salate
  • cherry rajčice za ukras
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 2 fileta inćuna
  • 2 žlice ljutog senfa
  • 2 žlice umaka Worchester
  • 150 ml maslinova ulja
  • sol po želji

Povezani recepti