Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje. i savršena je kombinacija najfinijih mediteranskih namirnica.
Sastojci
- Za pastu od maslina
- 1 šalica crnih maslina bez koštica
- 0.5 crvene ljute paprike
- 2 fileta inćuna
- 1 stabljika ružmarina
- 1 žlica maslinova ulja
- Za prilog
- 1 paket mješavine zelene salate
- cherry rajčice za ukras
- 2 češnja češnjaka
- 1 limun
- 2 fileta inćuna
- 2 žlice ljutog senfa
- 2 žlice umaka Worchester
- 150 ml maslinova ulja
- sol po želji
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Ribu narežite na četiri komada, začinite soli i paprom. Pripazite sa soli jer je pasta od maslina dovoljno slana.
- 2. Promiješajte masline, papriku, filete inćuna, listove ružmarina, maslinovo ulje i pasirajte dok ne nastane pasta.
- 3. Na svaki komad ribe nanesite pastu od maslina, a gore posložite ploške mozzarelle.
- 4. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ribu posložite u lim pokriven papirom za pečenje i pecite oko 10-15 minuta.
- 5. Za to vrijeme pripremite salatu. U mužaru istucite filete inćuna i češnjak, posolite, dodajte naribanu limunovu koru, sok od limuna, senf, maslinovo ulje i umak Worchester. Promiješajte dok ne nastane homogena smjesa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Košarice s paštetom od dimljene skuše i zelenim chutneyjem od ananasa
Recepti Luca Ciano
Poširana tuna u ekstra djevičanskom maslinovom ulju s bosiljkom i pečena salata Caprese
Recepti Luca Ciano
Špageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Adam Liaw
Sporo kuhana riba amadai s crnim tartufom
Recepti Tom Kerridge
Pečeni taco od tune
Recepti Donal Skehan
Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način
Recepti Carpaccio od tune