Opis

Pećnicu zagrijte na 200º, a lim premažite maslacem.
Ubacite cvjetaču, kestene, šparoge narezane na tri dijela i bez kožice i tvrdih vršaka. Na kraju dodajte batate i ciklu narezane na kockice.

Zalijte s malo vode kako bi u limu bilo vlage. Povrće obilno zalijte medom i stavite u pećnicu na 15-20 minuta.

Pripremite sirup od marakuje. U lonac stavite liker ginjinhu, narančin sok, smeđi šećer, pulpu marakuje i naribani đumbir. Promiješajte i stavite na srednju vatru da dobijete sirup.

Dijagonalno zarežite kožu na pačjem kareu. Posolite, popaprite, popirjajte u vreloj tavi s obje strane. Odmah stavite u lim i nosite u pećnicu na pet minuta.

Potom izvadite iz pećnice. Stavite povrće: najprije ciklu, zatim batate, pa šparoge, kestene i na kraju cvjetaču.

Narežite patku na kriške, zalijte sirupom od marakuje i dodajte povrće. I spremno je da poslužite i impresionirate.

Sastojci

Povrće

  • glavica cvjetače
  • 20 kestena
  • svežanj šparoga
  • 2 batate
  • 3 cikle
  • med
  • maslac

Sirup

  • 1 čaša ginjinhe
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica ribanog đumbira
  • sok 1 naranče
  • sok 6 marakuja

Patka

  • 2 pačja karea
  • papar
  • sol
  • maslac

Povezani recepti