Pačji magret u sirupu od marakuje
Recept iz: Filipa Gomes
Pećnicu zagrijte na 200º, a lim premažite maslacem.
Ubacite cvjetaču, kestene, šparoge narezane na tri dijela i bez kožice i tvrdih vršaka. Na kraju dodajte batate i ciklu narezane na kockice.
Zalijte s malo vode kako bi u limu bilo vlage. Povrće obilno zalijte medom i stavite u pećnicu na 15-20 minuta.
Pripremite sirup od marakuje. U lonac stavite liker ginjinhu, narančin sok, smeđi šećer, pulpu marakuje i naribani đumbir. Promiješajte i stavite na srednju vatru da dobijete sirup.
Dijagonalno zarežite kožu na pačjem kareu. Posolite, popaprite, popirjajte u vreloj tavi s obje strane. Odmah stavite u lim i nosite u pećnicu na pet minuta.
Potom izvadite iz pećnice. Stavite povrće: najprije ciklu, zatim batate, pa šparoge, kestene i na kraju cvjetaču.
Narežite patku na kriške, zalijte sirupom od marakuje i dodajte povrće. I spremno je da poslužite i impresionirate.
Ubacite cvjetaču, kestene, šparoge narezane na tri dijela i bez kožice i tvrdih vršaka. Na kraju dodajte batate i ciklu narezane na kockice.
Zalijte s malo vode kako bi u limu bilo vlage. Povrće obilno zalijte medom i stavite u pećnicu na 15-20 minuta.
Pripremite sirup od marakuje. U lonac stavite liker ginjinhu, narančin sok, smeđi šećer, pulpu marakuje i naribani đumbir. Promiješajte i stavite na srednju vatru da dobijete sirup.
Dijagonalno zarežite kožu na pačjem kareu. Posolite, popaprite, popirjajte u vreloj tavi s obje strane. Odmah stavite u lim i nosite u pećnicu na pet minuta.
Potom izvadite iz pećnice. Stavite povrće: najprije ciklu, zatim batate, pa šparoge, kestene i na kraju cvjetaču.
Narežite patku na kriške, zalijte sirupom od marakuje i dodajte povrće. I spremno je da poslužite i impresionirate.
Sastojci
- Povrće glavica cvjetače 20 kestena svežanj šparoga 2 batate 3 cikle med maslacSirup1 čaša ginjinhe 5 žlica smeđeg šećera 1 žlica ribanog đumbira sok 1 naranče sok 6 marakujaPatka 2 pačja karea papar sol maslac
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom