Pećnicu zagrijte na 200º, a lim premažite maslacem.
Ubacite cvjetaču, kestene, šparoge narezane na tri dijela i bez kožice i tvrdih vršaka. Na kraju dodajte batate i ciklu narezane na kockice.

Zalijte s malo vode kako bi u limu bilo vlage. Povrće obilno zalijte medom i stavite u pećnicu na 15-20 minuta.

Pripremite sirup od marakuje. U lonac stavite liker ginjinhu, narančin sok, smeđi šećer, pulpu marakuje i naribani đumbir. Promiješajte i stavite na srednju vatru da dobijete sirup.

Dijagonalno zarežite kožu na pačjem kareu. Posolite, popaprite, popirjajte u vreloj tavi s obje strane. Odmah stavite u lim i nosite u pećnicu na pet minuta.

Potom izvadite iz pećnice. Stavite povrće: najprije ciklu, zatim batate, pa šparoge, kestene i na kraju cvjetaču.

Narežite patku na kriške, zalijte sirupom od marakuje i dodajte povrće. I spremno je da poslužite i impresionirate.

Sastojci

  • Povrće glavica cvjetače 20 kestena svežanj šparoga 2 batate 3 cikle med maslacSirup1 čaša ginjinhe 5 žlica smeđeg šećera 1 žlica ribanog đumbira sok 1 naranče sok 6 marakujaPatka 2 pačja karea papar sol maslac

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve