• Varivo s janjetinom i gremolataRecepti
    Varivo s janjetinom i gremolata

    Način pripreme: Začinite meso solju i paprom te zapržite u tavi na maslinovom ulju. Izvadite iz tave. U istoj tavi zapržite sitno sjeckani luk i češnjak dok ne posmeđe. Deglazirajte vinom. Dodajte...

  • Janjeći paprikaš s chorizom od losaRecepti
    Janjeći paprikaš s chorizom od losa

    Priprema: Narezati janjetinu na jednake kockice i peći je dok ne potamni u posudi na kapi ulja. Dodati goveđi bujon, pivo i demi-glace. Ostaviti da se kuha 2 sata dok meso ne omekša. Narezati kor...

  • Sob s umakom od slanog sladićaRecepti
    Sob s umakom od slanog sladića

    Priprema: 1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umo...

  • Salata od hladno dimljenog mesa losaRecepti
    Salata od hladno dimljenog mesa losa

    Priprema: 1. Pomiješati sastojke octa i prokuhati ih u posudi par minuta. Dodati povrće i skinuti posudu s kuhala. Staviti smjesu u posudu i ostaviti je da se slegne u hladnjaku. 2. Pripremiti pr...

  • Polako pečena patkaRecepti
    Polako pečena patka

    Patka – utrljajte začine te sol i papar svuda po pačjim batacima.  Poslažite u posudu za pečenje skupa sa češnjakom, timijanom i kapnite malo ulja. Pecite na 180C oko 50-60 minuta. Zelje – je...

  • Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od naraRecepti
    Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara

    Zagrijte pećnicu na 200C. Stavite patku, s kožom prema dolje u hladnu i suhu tavu. Stavite tavu na umjerenu vatru, kuhajte 6 minuta uklanjajući masnoću u zdjelu. Preokrenite prsa i kuhajte još dvije...

  • Ragu od jelenaRecepti
    Ragu od jelena

    Postupak: 1. U posudu za složence ulijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i korijen celera. 2. Narežite meso i dodajte ga u posudu za složence. Zapecite meso i dodajte prstohvat soli...

  • Jelenja pečenka s kruškomRecepti
    Jelenja pečenka s kruškom

    Priprema 1: 1. U tavu stavite žlicu maslaca. 2. Celer narežite na manje komade i stavite ga na maslac. 3. Krušku ogulite i narežite. 4. Dodajte krušku na maslac. 5. Dodajte mažuran. 6. Preli...