Filipa Gomes

Filipa Gomes

Bio

Filipa Gomes rođena je 10. listopada 1984. u blizini Sintre, u Portugalu,  odakle joj je podrijetlom cijela obitelj.  Do 24. godine, Filipa je živjela u Sintri s roditeljima i bratom. Nakon susreta s ljubavi svog života, seli se u Lisabon.

Imala je sretno djetinjstvo te ga je provodila u voćnjacima, sijenu i s domaćim životinjama - njezini baka i djed bavili su se poljoprivredom i stočarstvom.  Zbog toga je naviknula na izobilje - pružila bi ruku i odrezala rajčicu, jabuke ...

U njezinoj obitelji posebna pažnja uvijek se pridavala hrani. Svi uvijek jedu zajedno, a na kraju večere uvijek dolazi kriška sira i gutljaj crnog vina. Upravo zbog toga,  Filipa kaže da njezina ljubav prema kuhanju proizlazi iz ljubavi prema hrani. No, počela je kuhati relativno kasno, jer dok je živjela s roditeljima nije morala kuhati . Njezina prabaka kuhala je nevjerojatna tradicionalna jela, a otac eksperimentirao s novim. Za svaki godišnji odmor, Filipa bira odredišta prema hrani kojoj će tamo moći kušati. 

Kao tinejdžerka, Filipa je bila punija djevojka i nije uopće razmišljala o kuhanju kao profesiji, zbog čega je na kraju diplomirala marketing i oglašavanje. Danas radi u pet marketinških agencija, vodi svoj svakodnevni kulinarski show, a ima i snage kuhati za svog prijatelja.

 

 

Recepti