Filipa Gomes

Filipa Gomes

Filipa Gomes rođena je 10. listopada 1984. u blizini Sintre, u Portugalu,  odakle joj je podrijetlom cijela obitelj.  Do 24. godine, Filipa je živjela u Sintri s roditeljima i bratom. Nakon susreta s ljubavi svog života, seli se u Lisabon.

Imala je sretno djetinjstvo te ga je provodila u voćnjacima, sijenu i s domaćim životinjama - njezini baka i djed bavili su se poljoprivredom i stočarstvom.  Zbog toga je naviknula na izobilje - pružila bi ruku i odrezala rajčicu, jabuke ...

U njezinoj obitelji posebna pažnja uvijek se pridavala hrani. Svi uvijek jedu zajedno, a na kraju večere uvijek dolazi kriška sira i gutljaj crnog vina. Upravo zbog toga,  Filipa kaže da njezina ljubav prema kuhanju proizlazi iz ljubavi prema hrani. No, počela je kuhati relativno kasno, jer dok je živjela s roditeljima nije morala kuhati . Njezina prabaka kuhala je nevjerojatna tradicionalna jela, a otac eksperimentirao s novim. Za svaki godišnji odmor, Filipa bira odredišta prema hrani kojoj će tamo moći kušati. 

Kao tinejdžerka, Filipa je bila punija djevojka i nije uopće razmišljala o kuhanju kao profesiji, zbog čega je na kraju diplomirala marketing i oglašavanje. Danas radi u pet marketinških agencija, vodi svoj svakodnevni kulinarski show, a ima i snage kuhati za svog prijatelja.

 

 

  • “Churrosi” s kremom od čokolade, vrhnja i narančeRecepti
    “Churrosi” s kremom od čokolade, vrhnja i naranče

    Zakuhajte 250 ml vode. Dodajte 75 g margarina, 2 žlice šećera i žličicu soli.Čim se šećer i margarin rastope, prosijte 140 g pšeničnog brašna i miješajte dok ne postane homogeno.Smjesu prebacite u pos...

  • "Nuggetsi" s umakom od mareliceRecepti
    "Nuggetsi" s umakom od marelice

    Napravite domaće “nuggetse” u zdravijoj varijanti.Narežite dvoje pilećih prsa na manje komade. Zatim stavite šalicu brašna s kvascem u tanjur. U posudi razmutite dva jaja i posolite.U drugu posudu sta...

  • Kolutovi od luka u pikantnom umakuRecepti
    Kolutovi od luka u pikantnom umaku

    Kako biste ispržili kolutove luka, počnite od smjese. U posudi smiješajte pola šalice pšeničnog brašna, 4 žlice kukuruzne krupice i 2 žlice zobenog brašna kako biste pospješili hrskavost.Začinite tu s...

  • Libanonski pudingRecepti
    Libanonski puding

    1.U posudu stavite 2/3 šalice kukuruzne krupice, dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.2.Dodajte još šalicu punomasnog vrhnja i 6 žlica šećera. Kuhajte na srednjoj vatri 10 minut...