Opis

Način pripreme:

U originalnom receptu se koristi guangale (svinjeći obraz). Guangale se može zamijeniti slaninom ili pancetom.

1. Luk narežite na sitno. Čili paprike narežite na sitno, ali nemojte ukloniti sjemenke kako bi okus bio pikantniji. Slaninu narežite na krupne komade. Pržite luk, slaninu i čili papriku na maslinovu ulju 4-5 minuta.

2. Dodajte bijelo vino. Narežite rajčice na komade i dodajte i njih. Začinite solju i crnim paprom. Ostavite umak da vrije 15-20 minuta.

3. Bucatine kuhajte u loncu sa slanom vodom, oko 8 minuta, neka budu al dente. Ocijedite ih i dodajte umaku. Dobro promiješajte.

4. Bucatine poslužite s umakom od rajčice, posute naribanim pecorinom.

Sastojci

Sastojci

  • 400 g bucatina
  • 80 g pecorino sira

Za umak od rajčice

  • 130 g slanine ili pancete
  • 1 mala glavica luka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 sušena čili paprika
  • 2 žlice bijelog suhog vina
  • 500 g rajčica San Marzano
  • sol i crni papar

Povezani recepti