Bucatini all'Amatriciana

Način pripreme:

U originalnom receptu se koristi guangale (svinjeći obraz). Guangale se može zamijeniti slaninom ili pancetom.

1. Luk narežite na sitno. Čili paprike narežite na sitno, ali nemojte ukloniti sjemenke kako bi okus bio pikantniji. Slaninu narežite na krupne komade. Pržite luk, slaninu i čili papriku na maslinovu ulju 4-5 minuta.

2. Dodajte bijelo vino. Narežite rajčice na komade i dodajte i njih. Začinite solju i crnim paprom. Ostavite umak da vrije 15-20 minuta.

3. Bucatinekuhajte u loncu sa slanom vodom, oko 8 minuta, neka budu al dente. Ocijedite ih i dodajte umaku. Dobro promiješajte.

4. Bucatine poslužite s umakom od rajčice, posute naribanim pecorinom.

Sastojci

  • Sastojci400 g bucatina 80 g pecorino siraZa umak od rajčice130 g slanine ili pancete 1 mala glavica luka 4 žlice maslinova ulja 1 sušena čili paprika 2 žlice bijelog suhog vina 500 g rajčica San Marzano sol i crni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve