Bucatini all'Amatriciana
Recept iz: Antonio i Gennaro
Način pripreme:
U originalnom receptu se koristi guangale (svinjeći obraz). Guangale se može zamijeniti slaninom ili pancetom.
1. Luk narežite na sitno. Čili paprike narežite na sitno, ali nemojte ukloniti sjemenke kako bi okus bio pikantniji. Slaninu narežite na krupne komade. Pržite luk, slaninu i čili papriku na maslinovu ulju 4-5 minuta.
2. Dodajte bijelo vino. Narežite rajčice na komade i dodajte i njih. Začinite solju i crnim paprom. Ostavite umak da vrije 15-20 minuta.
3. Bucatinekuhajte u loncu sa slanom vodom, oko 8 minuta, neka budu al dente. Ocijedite ih i dodajte umaku. Dobro promiješajte.
4. Bucatine poslužite s umakom od rajčice, posute naribanim pecorinom.
Sastojci
- Sastojci400 g bucatina 80 g pecorino siraZa umak od rajčice130 g slanine ili pancete 1 mala glavica luka 4 žlice maslinova ulja 1 sušena čili paprika 2 žlice bijelog suhog vina 500 g rajčica San Marzano sol i crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom