Antonio i Gennaro

Antonio i Gennaro

Godine 1958., kada je imao 21 godinu, Antonio Carluccio počinje kuhati jednostavna jela za sebe i svog cimera u Beču. Danas, poznat po svojoj ljubaznosti, grubom glasu i svojoj divljoj bijeloj kosi, Antonio se smatra kumom talijanske kuhinje. Antonio Carluccio rođen je u južnoj Italiji, ali je odrastao na šumovitom sjeverozapadu zemlje. Ovo mu je omogućilo širok pogled na kuhanje. Na sjeveru je zajedno s ocem počeo skupljati gljive. Imao je samo sedam godina kada je skupljanje gljiva postalo njegova strast. Antonio je živio trinaest godina u Njemačkoj i 1975. preselio se u London gdje je tijekom studija trgovao talijanskim vinima. Godine 1981. Antonio preuzima upravljanje restoranom Neal Street u Covent Gardenu, a poslije nekoliko godina postaje njegovim vlasnikom sve do 2006., kada restoran zatvara vrata. Godine 1983. Antonio se pojavio na TV-ekranu govoreći o mediteranskoj prehrani. Ponuđeno mu je da napiše svoju prvu knjigu. Uslijedilo je još dvanaest knjiga koje su izdane širom svijeta i sudjelovao je u brojnim televizijskim emisijama. Antoniju Carlucciu kao kuharu najvažnije je ostati vjeran svojoj kući, svojim talijanskim sastojcima i kulinarskoj tradiciji.

Gennaro Contaldo rođen je 21. siječnja 1949. godine u Minori u Italiji. Contaldo je odrastao u malom selu gdje razvija svoju ljubav prema hrani. Svakog je dana volio ići u lov sa svojim djedom i ocem i skupljati ljekovito bilje sa svojom majkom. Gennaro je počeo raditi u lokalnom restoranu već s osam godina. Italiju je napustio 1969. godine i otišao u London, gdje se i oženio 1974. Ima troje djece. Kratko je imao mali biznis s talijanskim antikvitetima. Njegova inspiracija da se počne baviti kuhanjem u Englesko djelimično je potaknuta prisutnošću divljači i gljiva, dviju komponenti važnih za njegovo djetinjstvo. Poslije Contaldo radi u Londonu u poznatim restoranima, a u restoranu Neal Street upoznaje Antonija Carluccia. Restoran Neal Street napustio je 1998. i otvorio Passione (Strast) koji je 2005. godine dobio nagradu Najbolji talijanski restoran. U travnju 2003. Contaldo je objavio svoju prvu kuharicu Strast, posvećenu kuhanju koje ga vezuje za djetinjstvo. Contaldo je autor triju kuharica. Godine 2011. Gennaro je obišao Italiju s Antoniom Carlucciom radi snimanja televizijske serije Dvojica nezasitnih Talijana. Slijedi druga televizijska serija emitirana 2012. godine Dvojica nezasitnih Talijana: i dalje gladan. Contaldo je poznat po suradnji s Jamiejem Oliverom, koga je upoznao 90-ih godina u Neal Streetu.

  • Kolač od riže s narančomRecepti
    Kolač od riže s narančom

    Način pripreme: 1. Ulijte mlijeko u jedan veliki lonac zajedno sa srčikom vanilije, krupno naribanom koricom limuna i šećerom. 2. Čim mlijeko proključa, dodajte rižu i smanjite vatru. Rižu ostavi...

  • Salata s breasolomRecepti
    Salata s breasolom

    Način pripreme: 1. Kriškama kruha uklonite koricu. Kruh narežite na jednake kockice ili trokute i pržite s obje strane u tavi na maslinovu ulju. Krutone izvadite na kuhinjski ručnik da se ocijede....

  • Bucatini all'AmatricianaRecepti
    Bucatini all'Amatriciana

    Način pripreme: U originalnom receptu se koristi guangale (svinjeći obraz). Guangale se može zamijeniti slaninom ili pancetom. 1. Luk narežite na sitno. Čili paprike narežite na sitno, ali nemo...

  • Kolač od riže s narančomRecepti
    Kolač od riže s narančom

    Način pripreme: 1. Mlijeko ulijte u veliki lonac zajedno s naribanom srčikom štapića vanilije, krupno naribanom koricom limuna i šećerom. 2. Čim mlijeko proključa, dodajte rižu i smanjite vatru....