Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 180 g tamne čokolade
  • 2 žumanjka
  • 4 jaja, razdvojena
  • prstohvat soli
  • 150 g bademovog brašna
  • 50 g prosijanog kukuruznog škroba
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica šećera
  • 100 g mascarponea, po želji jestivi cvjetovi i jagode za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Pećnicu bez kruženja zraka zagrijte na 180 °C.
  • 2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u meki snijeg.
  • 3. Žumanjke pjenasto mutite sa šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi. U čokoladu dobro umiješajte ulje i vaniliju.
  • 4. U žumanjke umiješajte bademovo brašno, pa dodajte i dobro umiješajte čokoladnu smjesu.
  • 5. U smjesu laganim preklapanjem sjedinite snijeg.
  • 6. Smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 18 ili 20 cm) i pecite 40 minuta. Tortu prije posluživanja 30 minuta do 1 sat hladite u kalupu na sobnoj temperaturi.
  • 7. Neposredno prije posluživanja žlicom omekšajte mascarpone. Nanesite ga po vrhu ohlađene torte i ukrasite razbacanim bobičastim voćem ili jestivim cvjetovima.

Povezani recepti

Vidi sve