Torta caprese
Recept iz: Silvia Colloca
Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.
Sastojci
- 180 g tamne čokolade
- 2 žumanjka
- 4 jaja, razdvojena
- prstohvat soli
- 150 g bademovog brašna
- 50 g prosijanog kukuruznog škroba
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 šalica šećera
- 100 g mascarponea, po želji jestivi cvjetovi i jagode za ukrašavanje
Priprema
- 1. Pećnicu bez kruženja zraka zagrijte na 180 °C.
- 2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u meki snijeg.
- 3. Žumanjke pjenasto mutite sa šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi. U čokoladu dobro umiješajte ulje i vaniliju.
- 4. U žumanjke umiješajte bademovo brašno, pa dodajte i dobro umiješajte čokoladnu smjesu.
- 5. U smjesu laganim preklapanjem sjedinite snijeg.
- 6. Smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 18 ili 20 cm) i pecite 40 minuta. Tortu prije posluživanja 30 minuta do 1 sat hladite u kalupu na sobnoj temperaturi.
- 7. Neposredno prije posluživanja žlicom omekšajte mascarpone. Nanesite ga po vrhu ohlađene torte i ukrasite razbacanim bobičastim voćem ili jestivim cvjetovima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Recepti Antonio i Gennaro
Kolač od riže s narančom
Recepti Rudolph van Veen
Torta od mrkve
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s plodovima mora kuhana u vrećici
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica