Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

  • Čokoladna peraRecepti
    Čokoladna pera

    Temperirajte čokoladu, zatim mali nož s obostranom oštricom umočite u čokoladu i pritisnite na komad papira za pečenje. Zaoblite list prije neko se stvrdne. Kada se stisne, zagrijte oštricu istog no...

  • Troslojna čokoladna pjenicaRecepti
    Troslojna čokoladna pjenica

    Pjenica U plastičnu zdjelu stavite čokoladu i temperirajte je kao da sadrži maslac od kakaa. Za temperiranje čokolade, stavite je u plastičnu zdjelu i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici po 30 sekun...

  • Kocke od karamele i čokolade s pekan orasimaRecepti
    Kocke od karamele i čokolade s pekan orasima

    Pekan orasi u šećeru U loncu prokuhajte šećer i vodu. Dodajte pekan orahe i nastavite kuhati dodatne tri minute. Višak sirupa ocijedite, a pekan orahe stavite na kalup obložen papirom za pe...

  • Semifreddo od kikiriki maslacaRecepti
    Semifreddo od kikiriki maslaca

    Pjenica Od plastične folije izrežite šest kvadrata (20cm x 20cm) i obložite svaku čašicu. Ostavite ih sa strane dok niste spremni za slaganje. Polovično istucite vrhnje i prebacite u zdjelu. Vrhnj...