
Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
ReceptiČokoladna pera
Temperirajte čokoladu, zatim mali nož s obostranom oštricom umočite u čokoladu i pritisnite na komad papira za pečenje. Zaoblite list prije neko se stvrdne. Kada se stisne, zagrijte oštricu istog no...
ReceptiTroslojna čokoladna pjenica
Pjenica U plastičnu zdjelu stavite čokoladu i temperirajte je kao da sadrži maslac od kakaa. Za temperiranje čokolade, stavite je u plastičnu zdjelu i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici po 30 sekun...
ReceptiKocke od karamele i čokolade s pekan orasima
Pekan orasi u šećeru U loncu prokuhajte šećer i vodu. Dodajte pekan orahe i nastavite kuhati dodatne tri minute. Višak sirupa ocijedite, a pekan orahe stavite na kalup obložen papirom za pe...
ReceptiSemifreddo od kikiriki maslaca
Pjenica Od plastične folije izrežite šest kvadrata (20cm x 20cm) i obložite svaku čašicu. Ostavite ih sa strane dok niste spremni za slaganje. Polovično istucite vrhnje i prebacite u zdjelu. Vrhnj...