Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 225 g suncokretovog ulja, dodatno ulje za premazati kalup
  • 225 g tamnijeg smeđeg šećera
  • 4 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 5 žličica instant-kave, otopljenih u 2 žlice kipuće vode
  • 225 g samodizajućeg brašna, prosijanog
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 6 žumanjaka jaja iz slobodnog uzgoja
  • 3 naranče, korica i sok
  • 100 g kristalnog šećera
  • 25 g neslanog maslaca
  • 3 žlice kukuruznog škroba

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C ili 160 °C s kruženjem zraka. Nauljite dno i stranice četvrtastog kalupa za tortu širine 23 cm i obložite ga papirom za pečenje.
  • 2. U zdjeli mikserom dobro pomiješajte ulje i šećer. Dodajte jaja pa kad ih dobro umutite u smjesu, mikserom umiješajte kavu.
  • 3. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa ih nastavite lagano miješati dok ne dobijete glatku smjesu.
  • 4. Smjesu za biskvit ulijte u pripremljeni kalup i pecite 50 minuta do sat vremena. U središte biskvita zabodite čačkalicu da provjerite je li pečen: gotov je kad za izvađenu čačkalicu više ne prianja tijesto.
  • 5. Biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se blago ohladi u kalupu. Zatim drškom kuhače po čitavoj površini ravnomjerno izbušite rupe. U biskvitu izbušite ukupno 36 rupa, 4 rupe po porciji. Bockanje zvuči vrlo precizno jer želimo da svaka osoba dobije podjednaku količinu kreme. Pazite da drškom kuhače ne probušite dno biskvita jer će iscuriti krema.
  • 6. Napravite kremu: u loncu pjenjačom sjedinite žumanjke, koricu i sok naranče, šećer, maslac i kukuruzni škrob. Neprestano je miješajući zgusnite na slabom do umjerenom plamenu. Krema je gotova kad više ne klizi sa stražnje strane žlice. Premjestite je u zdjelu i potpuno ohladite u hladnjaku.
  • 7. Kad se biskvit posve ohladi, izvadite ga iz kalupa i premjestite na pladanj za posluživanje ili stalak za tortu.
  • 8. Hladnom kremom napunite slastičarsku vrećicu i istiskujte je u rupe biskvita. Kad popunite sve rupe, ostatkom kreme premažite vrh torte. Tortu poslužite narezanu na kriške.

Povezani recepti

Vidi sve