Talijanske mesne okruglice s palentom

Postupak:

1. Ugrijte pećnicu na 180  ̊C.

2. U lim za pečenje stavite povrće za umak, posolite i popaprite te prelijte s malo ulja. Pecite 15-20 minuta ili dok povrće ne bude divno pečeno i zlatno. Zatim sve ubacite u sjeckalicu, sameljite, kušajte te dodajte još soli i papra ako je potrebno.

3.            Sve sastojke za mesne okruglice (osim ulja) stavite u veliku zdjelu i pomiješajte rukama. Oblikujte ih u kuglice veličine oraha. Ugrijte ulje u tavi na srednje jakom plamenu i pržite okruglice 10 minuta. Okrećite ih kako bi se karamelizirale sa svih strana i potpuno ispekle.

4. Stavite kukuruznu krupicu, maslac i hladnu vodu u lonac. Kuhajte dok ne zavrije neprestano miješajući kako biste bili sigurni da se neće stvoriti grudice. Smanjite temperaturu tako da se smjesa lagano kuha te nastavite kuhati još jednu minutu. Dodajte parmezan i sol. Ili slijedite upute na pakiranju.

5. Poslužite tako što ćete staviti nekoliko velikih žlica palente u veliku zdjelu za posluživanje, dodajte nekoliko žlica umaka te preko svega stavite mesne okruglice. Prelijte s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja i pospite krupno ribanim parmezanom.

Sastojci

  • Za mesne okruglice500 g mesa kobasica 100 g svježe ribanog parmezana 1 češanj češnjaka oguljen i izrezan na sitne komade 100 g krušnih mrvica 1 jaja srednje veličine najbolje je da su iz slobodnog uzgoja ili organska mala šaka sjeckanog peršina 1 žličica sjemenki koromača 1 žličica sitne soli ½ žličice svježe mljevenog crnog papra 1 žlica maslinova uljaZa palentu200 g kukuruzne krupice koja se brzo skuha komadić maslaca 800 ml hladne vode 2 šake ribanog parmezana morska solZa umak2 crvene paprike bez sjemenki i nasjeckane na krupno 4 srednje velike cherry rajčice 1 crveni čili prepolovljen po dužini nekoliko grančica timijana morska sol i svježe mljeveni papar papar ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve