Michela Chiappa

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

 

Zahvaljujući svom talijanskom odgoju od strane oca Graziana, koji potječe iz Talijanske regije Parma, i majke Paole, koja potječe iz Emilie Romagne regije blizu Piacenze, 30-godišnjakinja priča sa pravim talijanskim naglaskom.

 

„Rođena sam u Merthyru Tydfilu i živjeli smo tamo do moje šeste godine nakon čega smo se preselili na farmu u dolini izmedju Merthyra i Aberdera“.

„Živjeli smo u kući kraj mojeg strica, a na kraju ulice su živjeli baka i deda tako da je to bio pravi talijanski odgoj“.

 

Nakon što se ove godine udala za svog supruga Dana, Michela sada živi u studentskoj četvrti u Cardiffu gdje njezin muž vodi cafe  „The College House“ koji radi samo za vrijeme trajanja semestra na fakultetima. Unatoč muževom podrijetlu ona se čvrsto drži talijanskih karakteristika u cafeu.

„Nisam školovana kuharica i nikad nisam radila ništa slično, ali sam mislila da ja to mogu samo ako hoću. Radim ono što znam i nadam se da to radim dobro. Ne gledam previše kulinarske programe, ali sam oduvijek bila veliki fan Jamie Olivera. Za mene, kuhanje bi trebalo biti jednostavno tako da svatko može nešto skuhati“.

 

Michelin kućni „show“ pokazuje da nije sve u ukusnim jelima poput lazanja i tjestenine - nego pokazuje obiteljska okupljanja gdje njene sestre Emi i Romina također spravljaju nešto ukusno dok Graziano daje svoje mišljenje.

 

Mislim da je vrlo važno naučiti kuhati u mlađoj dobi. Imam mnogo prijatelja koji se boje napraviti čak i jaja, ali kuhanje i jedenje je oduvijek bilo dio moga života. Ja se uvijek vodim prema onoj što mi trbuh kaže - to spravljam.  

 • Bacio gelato (sladoled od čokolade i lješnjaka)Recepti
  Bacio gelato (sladoled od čokolade i lješnjaka)

  Postupak: 1. U malu tavu stavite lješnjake i šećer u prahu te sve zajedno stavite na srednje jak plamen. Miješajte tako da lješnjake potpuno obloži šećer. 2. Grijte 5-10 minuta (povremeno promije...

 • Talijanske mesne okruglice s palentomRecepti
  Talijanske mesne okruglice s palentom

  Postupak: 1. Ugrijte pećnicu na 180  ̊C. 2. U lim za pečenje stavite povrće za umak, posolite i popaprite te prelijte s malo ulja. Pecite 15-20 minuta ili dok povrće ne bude divno pečeno i zl...

 • Michelina pizzaRecepti
  Michelina pizza

  Postupak 1. Za tijesto rastopite kvasac i šećer u 250 ml tople vode i pustite da odstoji 5 do 10 minuta. (Voda bi se od kvasca trebala zapjeniti i tvoriti mjehuriće, no ne brinite se ako se to ne...

 • Rižoto s gljivamaRecepti
  Rižoto s gljivama

  Postupak 1. Stavite 1000 ml ključale vode u vrč, a potom izvadite nešto te vode (oko 200 ml) i njome prelijte sušene vrganje u zasebnoj šalici. 2. Zatim rastopite kocku za juhu u šalici ključale...