Opis

Svinjetinu malo posolite i pustite da odstoji sat-dva, isperite. Mrkvu, luk, đumbir i čili izrežite na veličinu vrha palca. Stavite rebarca, povrće i začine u duboki lim. Prelijte vodom i kuhajte u pećnici na 130 stupnjeva 3-4 sata dok meso ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Izvadite rebarca iz tekućine i procijedite tekućinu u drugi lonac. Kuhajte tekućinu i dodajte tamnu čokoladu i maslac. Kuhajte dok se umak ne zgusne i dobije sjajnu boju. Njime premažite svinjetinu i zagrijte je u pećnici. Nakon vađenja iz pećnice možete još jedanput premazati umakom da osigurate ukusan konačni rezultat.

Na kraju još utrljajte sol i crni papar.

 

 

Sastojci

  • 2 kg svinjskih rebarca
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 20 g đumbira
  • 3 grančice timijana
  • 1 crveni čili
  • 100 g tamne čokolade
  • 75 g maslaca
  • sol
  • crni papar

Povezani recepti