Svinjetinu malo posolite i pustite da odstoji sat-dva, isperite. Mrkvu, luk, đumbir i čili izrežite na veličinu vrha palca. Stavite rebarca, povrće i začine u duboki lim. Prelijte vodom i kuhajte u pećnici na 130 stupnjeva 3-4 sata dok meso ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Izvadite rebarca iz tekućine i procijedite tekućinu u drugi lonac. Kuhajte tekućinu i dodajte tamnu čokoladu i maslac. Kuhajte dok se umak ne zgusne i dobije sjajnu boju. Njime premažite svinjetinu i zagrijte je u pećnici. Nakon vađenja iz pećnice možete još jedanput premazati umakom da osigurate ukusan konačni rezultat.

Na kraju još utrljajte sol i crni papar.

 

 

Sastojci

  • 2 kg svinjskih rebarca 1 mrkva 1 luk 20 g đumbira 3 grančice timijana 1 crveni čili 100 g tamne čokolade 75 g maslaca sol crni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve