Svinjska rebrica i tamna čokolada
Svinjetinu malo posolite i pustite da odstoji sat-dva, isperite. Mrkvu, luk, đumbir i čili izrežite na veličinu vrha palca. Stavite rebarca, povrće i začine u duboki lim. Prelijte vodom i kuhajte u pećnici na 130 stupnjeva 3-4 sata dok meso ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.
Izvadite rebarca iz tekućine i procijedite tekućinu u drugi lonac. Kuhajte tekućinu i dodajte tamnu čokoladu i maslac. Kuhajte dok se umak ne zgusne i dobije sjajnu boju. Njime premažite svinjetinu i zagrijte je u pećnici. Nakon vađenja iz pećnice možete još jedanput premazati umakom da osigurate ukusan konačni rezultat.
Na kraju još utrljajte sol i crni papar.
Sastojci
- 2 kg svinjskih rebarca 1 mrkva 1 luk 20 g đumbira 3 grančice timijana 1 crveni čili 100 g tamne čokolade 75 g maslaca sol crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom