Scaloppine al limone (teleći odresci s limunom)
Recept iz: Giovanni Caminita
Priprema
Meso začinite s malo soli i svježe mljevenog papra i uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte malo ulja i popržite meso s obje strane tako da bude zlatno-smeđe. Meso izvadite iz tave i stavite ga na lim za pečenje. Tavu operite i otopite maslac u njoj. Dodajte meso i pecite ga na maslacu. Dolijte vino i pustite da se ukuha do pola. Po mesu iscijedite pola limuna i naribajte limunovu koricu. Preostalu polovicu limuna narežite na kriške. Nasjeckajte peršin.
Caprese
Rajčice i mozzarellu narežite na ploške i nakidajte bosiljak. Naribajte parmezan. Napravite tornjiće od rajčice, mozzarelle, bosiljka, rajčice, mozzarelle, bosiljka, rajčice i bosiljka, pospite s malo soli i svježe mljevenog papra i poprskajte ekstradjevičanskim maslinovim uljem. Pospite s parmezanom i zabijte drveni štapić.
Posluživanje
Stavite malo rikule na tanjur s kriškama limuna. Tornjić caprese stavite pokraj rikule i dodajte malo balzamičnog sirupa. Pospite preostalim peršinom.
Sastojci
- Scaloppine al limone4 teleća odreska od 140 g 100 g brašna maslinovo ulje za prženje 100 g maslaca 150 ml suhog bijelog vina 1 limun pola stručka peršina ravna lista 75 g rikuleCaprese4 rajčice roma 2 grude mozzarelle od 125 g pola stručka bosiljka 50 g parmezana ekstradjevičansko maslinovo ulje u spreju 50 ml balzamičnog sirupaDodatne potrepštine drveni štapići ribež
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom