Giovanni Caminita
Talijanski kuhar Giovanni Caminita (1964.) rođen je u Palermu na Siciliji. Sa šesnaest godina započeo je svoju glazbenu karijeru kao bas-gitarist. S devetnaest se preselio u Amsterdam na poziv kluba Blue Note. Trenutačno svira kao stalni basist u bendu Marca Borsata, a radi i kao glazbeni producent. Iako je njegova glazbena karijera vrlo uspješna, Giovanni ima još jednu veliku strast: kuhanje.
Najukusnija jela Giovanni je okusio u kuhinji svoje bake. Njezin je način kuhanja i dalje njegov najomiljeniji, a kao i većini Talijana, ona ostaje njegov najveći idol.
Na pitanje zašto je tomu tako, odgovara: Zato što se u njezinu kuhanju mogu osjetiti svi sastojci. Tipično talijanski stav prema hrani duboko je usađen u Giovannija. Ručanje mu je sve: najvažniji i najbolji dio dana.
Na kanalu 24Kitchen Giovanni će vam predstavljati talijanske epizode serije Kuhanje bez granica. Ovaj će vas šou voditi na putovanje preko cijelog svijeta, upoznavajući vas s različitim kulturama i njihovim kulinarskim tradicijama. Giovanni je savršen domaćin, privući će vas svojom strastvenošću, autentičnošću i kulinarskim umijećem.
Njegov životni moto? Uživaj u danu i obroku. Čak i kada tjestenina tvog prijatelja nije al dente!
Recepti Tagliatelle s lososom
Priprema Mijesite brašno, žumanjke i malo vode dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još malo vode. Pustite tijesto da odstoji oko 15 minuta u vlažnoj krpi. S pom...
Recepti Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem
Priprema Luk ogulite i nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte češnjak. Kobasicu narežite na komadiće. Za umak u jednom loncu zagrijte malo ulja i popržite luk i češnjak. Dodajte kobasicu i sjemenke kor...
Recepti Scaloppine al limone (teleći odresci s limunom)
Priprema Meso začinite s malo soli i svježe mljevenog papra i uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte malo ulja i popržite meso s obje strane tako da bude zlatno-smeđe. Meso izvadite iz tave i stavite...
Recepti Rižoto s plodovima mora
Priprema Očistite vongole i dagnje. Češnjak ogulite i istisnite. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i popržite češnjak. Dodajte dagnje i vongole i kratko ih popržite na češnjaku. Ulijte vino,...