Priprema:

Izvaditi odrezak iz hladnjaka 30 minuta prije pripreme i zagrijati roštilj ili roštilj tavu na visoku temperaturu.

Za mariniranje staviti soju, mirin, sake i bonito pahuljice u mali lonac. Pirjati 3 do 4 minute. Skinuti s vatre i dodati đumbir i jabuku.

Zaliti odrezak uljem i začiniti s malo soli i papra. Isto napraviti s gljivama. Pecite meso sa svake strane 3 do 4 minute da bude srednje pečeno ili ispecite po vlastitoj želji. Ja volim okrenuti meso 4 puta u tijekom pečenja kako bi meso imalo jednaku ružičastu boju.

Skinuti odrezak i staviti u marinadu. Istovremeno pržiti gljive po 1 minutu s obje strane. Gljive trebaju dobiti dimljeni okus, ali da ne budu sasvim pečene. Zatim staviti gljive u marinadu s odrescima. Ostaviti odreske i gljive da odstoje 3 minute. Narezati odrezak u suprotnom smjeru od vlakana. Posložiti gljive na tanjur i odozgo staviti odrezak te preliti marinadom. Ukrasiti mladim lukom.

Sastojci

  • 1 žlica suncokretovog ulja  
  • 8 svježih shiitake gljiva
  • 2 x 250 g waygu odrezaka (ili normalni odrezak, ramstek ili file)
  • 2 žlica sojinog umaka  
  • 2 žlice mirina  
  • 2 žlice sakea  
  • Malo bonito pahuljica
  • 1 x 1 cm komad đumbira, sitno nariban da ispusti sokove  
  • ½ jabuke, sitno naribane da ispusti sokove  
  • sol i papar
  • ½ lukovice mladog luka, sitno sjeckane

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve