Odrezak u umaku od jabuke (Yakiniku umak)
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Izvaditi odrezak iz hladnjaka 30 minuta prije pripreme i zagrijati roštilj ili roštilj tavu na visoku temperaturu.
Za mariniranje staviti soju, mirin, sake i bonito pahuljice u mali lonac. Pirjati 3 do 4 minute. Skinuti s vatre i dodati đumbir i jabuku.
Zaliti odrezak uljem i začiniti s malo soli i papra. Isto napraviti s gljivama. Pecite meso sa svake strane 3 do 4 minute da bude srednje pečeno ili ispecite po vlastitoj želji. Ja volim okrenuti meso 4 puta u tijekom pečenja kako bi meso imalo jednaku ružičastu boju.
Skinuti odrezak i staviti u marinadu. Istovremeno pržiti gljive po 1 minutu s obje strane. Gljive trebaju dobiti dimljeni okus, ali da ne budu sasvim pečene. Zatim staviti gljive u marinadu s odrescima. Ostaviti odreske i gljive da odstoje 3 minute. Narezati odrezak u suprotnom smjeru od vlakana. Posložiti gljive na tanjur i odozgo staviti odrezak te preliti marinadom. Ukrasiti mladim lukom.
Sastojci
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 8 svježih shiitake gljiva
- 2 x 250 g waygu odrezaka (ili normalni odrezak, ramstek ili file)
- 2 žlica sojinog umaka
- 2 žlice mirina
- 2 žlice sakea
- Malo bonito pahuljica
- 1 x 1 cm komad đumbira, sitno nariban da ispusti sokove
- ½ jabuke, sitno naribane da ispusti sokove
- sol i papar
- ½ lukovice mladog luka, sitno sjeckane
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom