Mahmudije s piletinom

Priprema:

 

Pile razrežite na zadnju četvrt, krila, leđa i prsa.

Lonac stavite na štednjak i zagrijte ga.

Zadnju četvrt prepolovite i stavite u zagrijani lonac tako da je koža s donje strane. Primijenite isti postupak na krila, prsa i leđa. Poklopite lonac i ostavite pile da se prži na srednje jakoj vatri.

Drugu tavu stavite na vatru, u nju stavite maslac i rastopite ga.

U rastopljeni maslac stavite tjesteninu risoni i pržite uz miješanje dok ne poprimi lagano smeđu boju.

Bademe uronite u vruću vodu i, nakon što odleže 10-15 minuta, oljuštite opnu.

Piletinu koja se kuha prelijte medom i dodajte oljuštene bademe.

Poprženu tjesteninu risoni i maslac dodajte piletini.

Marelice prerežite napola, skinite grožđe sa stabljike i dodajte piletini. Grožđe ne mora biti crno. Možete upotrijebiti vrstu koju želite, s košticama ili bez njih.

Posolite jelo i dodajte pilećeg temeljca toliko da prekrijete piletinu.

Kopar operite, očistite stabljike, pospite po piletini, poklopite lonac i ostavite jelo da se kuha još 30-40 minuta.

Kad su mahmudije s medom i piletinom gotove, ugasite vatru i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci cijelo pile 2 jušne žlice maslaca šaka tjestenine risoni ½ žličice meda šaka badema 10-12 sušenih marelica grozd crnoga grožđa sol pileći temeljac ½ stručka kopra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve