Mahmudije s piletinom
Recept iz: Maksut Aşkar

Priprema:
Pile razrežite na zadnju četvrt, krila, leđa i prsa.
Lonac stavite na štednjak i zagrijte ga.
Zadnju četvrt prepolovite i stavite u zagrijani lonac tako da je koža s donje strane. Primijenite isti postupak na krila, prsa i leđa. Poklopite lonac i ostavite pile da se prži na srednje jakoj vatri.
Drugu tavu stavite na vatru, u nju stavite maslac i rastopite ga.
U rastopljeni maslac stavite tjesteninu risoni i pržite uz miješanje dok ne poprimi lagano smeđu boju.
Bademe uronite u vruću vodu i, nakon što odleže 10-15 minuta, oljuštite opnu.
Piletinu koja se kuha prelijte medom i dodajte oljuštene bademe.
Poprženu tjesteninu risoni i maslac dodajte piletini.
Marelice prerežite napola, skinite grožđe sa stabljike i dodajte piletini. Grožđe ne mora biti crno. Možete upotrijebiti vrstu koju želite, s košticama ili bez njih.
Posolite jelo i dodajte pilećeg temeljca toliko da prekrijete piletinu.
Kopar operite, očistite stabljike, pospite po piletini, poklopite lonac i ostavite jelo da se kuha još 30-40 minuta.
Kad su mahmudije s medom i piletinom gotove, ugasite vatru i poslužite.
Sastojci
- Sastojci cijelo pile 2 jušne žlice maslaca šaka tjestenine risoni ½ žličice meda šaka badema 10-12 sušenih marelica grozd crnoga grožđa sol pileći temeljac ½ stručka kopra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom