Opis
Priprema:
Pile razrežite na zadnju četvrt, krila, leđa i prsa.
Lonac stavite na štednjak i zagrijte ga.
Zadnju četvrt prepolovite i stavite u zagrijani lonac tako da je koža s donje strane. Primijenite isti postupak na krila, prsa i leđa. Poklopite lonac i ostavite pile da se prži na srednje jakoj vatri.
Drugu tavu stavite na vatru, u nju stavite maslac i rastopite ga.
U rastopljeni maslac stavite tjesteninu risoni i pržite uz miješanje dok ne poprimi lagano smeđu boju.
Bademe uronite u vruću vodu i, nakon što odleže 10-15 minuta, oljuštite opnu.
Piletinu koja se kuha prelijte medom i dodajte oljuštene bademe.
Poprženu tjesteninu risoni i maslac dodajte piletini.
Marelice prerežite napola, skinite grožđe sa stabljike i dodajte piletini. Grožđe ne mora biti crno. Možete upotrijebiti vrstu koju želite, s košticama ili bez njih.
Posolite jelo i dodajte pilećeg temeljca toliko da prekrijete piletinu.
Kopar operite, očistite stabljike, pospite po piletini, poklopite lonac i ostavite jelo da se kuha još 30-40 minuta.
Kad su mahmudije s medom i piletinom gotove, ugasite vatru i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- cijelo pile
- 2 jušne žlice maslaca
- šaka tjestenine risoni
- ½ žličice meda
- šaka badema
- 10-12 sušenih marelica
- grozd crnoga grožđa
- sol
- pileći temeljac
- ½ stručka kopra