Mahmudije s piletinom

Mahmudije s piletinom

Opis

Priprema:

 

Pile razrežite na zadnju četvrt, krila, leđa i prsa.

Lonac stavite na štednjak i zagrijte ga.

Zadnju četvrt prepolovite i stavite u zagrijani lonac tako da je koža s donje strane. Primijenite isti postupak na krila, prsa i leđa. Poklopite lonac i ostavite pile da se prži na srednje jakoj vatri.

Drugu tavu stavite na vatru, u nju stavite maslac i rastopite ga.

U rastopljeni maslac stavite tjesteninu risoni i pržite uz miješanje dok ne poprimi lagano smeđu boju.

Bademe uronite u vruću vodu i, nakon što odleže 10-15 minuta, oljuštite opnu.

Piletinu koja se kuha prelijte medom i dodajte oljuštene bademe.

Poprženu tjesteninu risoni i maslac dodajte piletini.

Marelice prerežite napola, skinite grožđe sa stabljike i dodajte piletini. Grožđe ne mora biti crno. Možete upotrijebiti vrstu koju želite, s košticama ili bez njih.

Posolite jelo i dodajte pilećeg temeljca toliko da prekrijete piletinu.

Kopar operite, očistite stabljike, pospite po piletini, poklopite lonac i ostavite jelo da se kuha još 30-40 minuta.

Kad su mahmudije s medom i piletinom gotove, ugasite vatru i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • cijelo pile
  • 2 jušne žlice maslaca
  • šaka tjestenine risoni
  • ½ žličice meda
  • šaka badema
  • 10-12 sušenih marelica
  • grozd crnoga grožđa
  • sol
  • pileći temeljac
  • ½ stručka kopra

Povezani recepti