
Maksut Aşkar
Maksut pripremu hrane smatra umjetnošću, a osobu koja je priprema umjetnikom u potrazi za idealom okusa. On tradicionalne recepte i metode pripreme hrane koje smo naučili od naših majki i baka modernizira u skladu sa suvremenom kulturom jela i pića i donosi nam novu generaciju tradicionalnih recepata turske kuhinje.
ReceptiMahmudije s piletinom
Priprema: Pile razrežite na zadnju četvrt, krila, leđa i prsa. Lonac stavite na štednjak i zagrijte ga. Zadnju četvrt prepolovite i stavite u zagrijani lonac tako da je koža s donje stra...
ReceptiPoriluk s maslinovim uljem
Priprema: Ogulite mrkvu, prerežite napola po dužini i potom nasjeckajte poprijeko. Očistite poriluk i nasjeckajte poprečnim rezovima. Ogulite luk i narežite ga na četiri komada. Stavite lonac na...
ReceptiKompot od bresaka
PRIPREMA: U lonac stavite vodu i šećer, miješajte dok se šećer ne otopi i ostavite da vri. Ogulite breskve i narežite ih na kockice. Dodajte breskve u uzavreli šerbet. Kuhajte ih u šerb...
ReceptiLed od mesnog temeljca
PRIPREMA: U loncu pirjajte janjeće kosti na kojima ima mesa uz povremeno okretanje. Na kosti bacite luk, mrkvu i stabljike celera narezane na velike komade. Po ukusu dodajte papar u zrnu...