Stavite čili, češnjak, đumbir, kinesko rižino vino, slatki sojin umak, korejsku roštilj pastu i šećer u posudu i dobro promiješajte dok se ne prožme.

Narezanu slaninu stavite u marinadu i promiješajte tako da se komadi dobro prekriju. 

Ostavite pokriveno u hladnjaku preko noći ili koliko dugo možete da se marinira.

Stavite dva komada svinjetine po dužini na ražnjić (po mogućnosti metalni), raširite svinjetinu po ražnjiću što više možete kako bi se toplina ravnomjerno prenosila i kako bi se ražnjić brže ispekao. Ponovite postupak s preostalim komadima. 

Stavite na vrući roštilj. Dodajte preostalu marinadu ražnjićima dok se peku. Pecite između 8 i 15 minuta, povremeno okrećući ražnjiće kako bi se jednako ispekli sa svih strana.  

Poslužite na tanjuru i ukrasite korijanderom. Preporučamo uz salatu kimchi.

Sastojci

  • 1 žličica čilija (po vašem izboru) sitno narezan na kockice
  • 1 žličica pirea od češnjaka
  • 1 žličica pirea od đumbira
  • 1 žlica kineskog rižinog vina
  • 1 žlica slatkog sojinog umaka
  • 1 žlica korejske roštilj paste
  • pola žličice šećera
  • 500 g svinjske slanine narezane na pola - 1 cm širine (ovisno kako više volite)
  •  Nekoliko grančica korijandara za ukras

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve