Kolač od špinata
Recept iz: Filipa Gomes
Pećnicu ugrijte na 180 ºC, namažite lim maslacem i obložite ga papirom za pečenje.
Stavite lonac na vatru i u njega malo maslinova ulja. Narežite tri češnja češnjaka, neka dobiju boju, i onda dodajte špinat. Popirjajte.
Kad bude gotovo, ocijedite špinat kroz cjediljku.
U međuvremenu odvojite četiri bjelanjka, istucite čvrst snijeg.
Zatim u mikser stavite dva žumanjka, špinat, papar, sol i muškatni oraščić, te miksajte dok ne dobijete kremu.
Izlijte u čašu, po tome stavite snijeg i dvije žlice kukuruznog škroba.
Zatim stavite smjesu u lim, napravite pravilni kvadrat i stavite da se peče 8-10 minuta.
Kada se ispeče, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U međuvremenu napravite nadjev.
U mikser stavite 200 g dimljenog lososa, usitnite jedanput, zatim dodajte 200 g kremastog sira, ponovno miksajte prije nego što tom smjesom namažete tijesto sa špinatom.
Pospite kaprima i na kraju smotajte oprezno pomoću papira za pečenje.
Poslužite hranjivi kolač od špinata i dajte da svi jedu povrće s velikim užitkom.
Stavite lonac na vatru i u njega malo maslinova ulja. Narežite tri češnja češnjaka, neka dobiju boju, i onda dodajte špinat. Popirjajte.
Kad bude gotovo, ocijedite špinat kroz cjediljku.
U međuvremenu odvojite četiri bjelanjka, istucite čvrst snijeg.
Zatim u mikser stavite dva žumanjka, špinat, papar, sol i muškatni oraščić, te miksajte dok ne dobijete kremu.
Izlijte u čašu, po tome stavite snijeg i dvije žlice kukuruznog škroba.
Zatim stavite smjesu u lim, napravite pravilni kvadrat i stavite da se peče 8-10 minuta.
Kada se ispeče, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U međuvremenu napravite nadjev.
U mikser stavite 200 g dimljenog lososa, usitnite jedanput, zatim dodajte 200 g kremastog sira, ponovno miksajte prije nego što tom smjesom namažete tijesto sa špinatom.
Pospite kaprima i na kraju smotajte oprezno pomoću papira za pečenje.
Poslužite hranjivi kolač od špinata i dajte da svi jedu povrće s velikim užitkom.
Sastojci
- 300 g špinata 200 g dimljenog lososa 3 češnja češnjaka 4 jaja 2 žlice kukuruznog škroba 2 žlice kapara žličica muškatnog oraščića maslinovo ulje za premazivanje sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom