Pećnicu ugrijte na 180 ºC, namažite lim maslacem i obložite ga papirom za pečenje.

Stavite lonac na vatru i u njega malo maslinova ulja. Narežite tri češnja češnjaka, neka dobiju boju, i onda dodajte špinat. Popirjajte.
Kad bude gotovo, ocijedite špinat kroz cjediljku.

U međuvremenu odvojite četiri bjelanjka, istucite čvrst snijeg.
Zatim u mikser stavite dva žumanjka, špinat, papar, sol i muškatni oraščić, te miksajte dok ne dobijete kremu.
Izlijte u čašu, po tome stavite snijeg i dvije žlice kukuruznog škroba.

Zatim stavite smjesu u lim, napravite pravilni kvadrat i stavite da se peče 8-10 minuta.

Kada se ispeče, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U međuvremenu napravite nadjev.
U mikser stavite 200 g dimljenog lososa, usitnite jedanput, zatim dodajte 200 g kremastog sira, ponovno miksajte prije nego što tom smjesom namažete tijesto sa špinatom.

Pospite kaprima i na kraju smotajte oprezno pomoću papira za pečenje.

Poslužite hranjivi kolač od špinata i dajte da svi jedu povrće s velikim užitkom.

Sastojci

  • 300 g špinata 200 g dimljenog lososa 3 češnja češnjaka 4 jaja 2 žlice kukuruznog škroba 2 žlice kapara žličica muškatnog oraščića maslinovo ulje za premazivanje sol papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve