Gulaš od japanske svinjetine
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Uvaljajte svinjetinu u kukuruzno brašno. Zagrijati ulje u tavi za prženje, a zatim začiniti svinjetinu s malo soli te popržiti par minuta dok ne postane zlatno rumena s obje strane. Izvaditi meso iz tave i ostaviti sa strane.
Dodati luk, mrkvu, đumbir i češnjak u tavu s uljem, u kojoj se pržila svinjetina. Isprati tavu sa sakeom i staviti alkohol da ispari prije nego što se svinjetina vrati u tavu. Dodati repu, gljive, med, sojin umak i mirin te promiješati da se sve obloži smjesom.
Uliti dovoljno temeljca da se sve prekrije, dodati koru naranče, a zatim prekriti zdjelu papirom za pečenje i poklopiti. Kuhati na blagoj vatri oko 2 sata dok se meso ne počne raspadati.
Dodati kinesko zelje oko 10 minuta prije završetka jela.
Sastojci
- 300 g svinjskog vrata, narezanog na velike komade
- 2 žlice kukuruznog brašna
- 2 žlice suncokretovog ulja
- sol
- 1 luk, grubo nasjeckan na komade
- 1 mrkva, grubo nasjeckana na komade
- 1 4 cm velik komad đumbira, narezan na tanke kolute
- 2 češnja češnjaka, tanko narezanog
- 3-4 žlice sakea
- 2 repe, narezane na šestine
- 10 shee-take gljiva, prepolovljenih
- 1 žličica meda
- ¼ šalice sojinog umaka
- ¼ šalice mirina
- 1 l dashi temeljca
- 3 trake narančine kore
- 128 g kineskog zelja, grubo nasjeckanog
- narezan mladi luk za ukrašavanje
- riža kuhana na pari, za serviranje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom