Priprema:

Uvaljajte svinjetinu u kukuruzno brašno. Zagrijati ulje u tavi za prženje, a zatim začiniti svinjetinu s malo soli te popržiti par minuta dok ne postane zlatno rumena s obje strane. Izvaditi meso iz tave i ostaviti sa strane.
Dodati luk, mrkvu, đumbir i češnjak u tavu s uljem, u kojoj se pržila svinjetina. Isprati tavu sa sakeom i staviti alkohol da ispari prije nego što se svinjetina vrati u tavu. Dodati repu, gljive, med, sojin umak i mirin te promiješati da se sve obloži smjesom.
Uliti dovoljno temeljca da se sve prekrije, dodati koru naranče, a zatim prekriti zdjelu papirom za pečenje i poklopiti. Kuhati na blagoj vatri oko 2 sata dok se meso ne počne raspadati.

Dodati kinesko zelje oko 10 minuta prije završetka jela.

Sastojci

  • 300 g svinjskog vrata, narezanog na velike komade
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • sol
  • 1 luk, grubo nasjeckan na komade
  • 1 mrkva, grubo nasjeckana na komade
  • 1 4 cm velik komad đumbira, narezan na tanke kolute
  • 2 češnja češnjaka, tanko narezanog
  • 3-4 žlice sakea
  • 2 repe, narezane na šestine
  • 10 shee-take gljiva, prepolovljenih
  • 1 žličica meda
  • ¼ šalice sojinog umaka
  • ¼ šalice mirina
  • 1 l dashi temeljca
  • 3 trake narančine kore
  • 128 g kineskog zelja, grubo nasjeckanog
  • narezan mladi luk za ukrašavanje
  • riža kuhana na pari, za serviranje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve