Xarém od školjkica
Recept iz: Filipa Gomes
Dobro isperite školjkice u vodi. Pustite da se otvore u vreloj vodi tijekom 1-2 minute i ostavite sa strane.
Narežite sada jedan luk, popržite ga na ulju, a dotle izvadite meso iz školjkica.
Vratite se sad luku, dolijte mu vode u kojoj su se školjkice kuhale, dodajte kukuruznog brašna i miješajte dok se ne zgusne.
Posolite, dodajte školjkice i završite s nasjeckanim korijandrom.
Na kraju uživajte u ovom algarvskom xarému.
Narežite sada jedan luk, popržite ga na ulju, a dotle izvadite meso iz školjkica.
Vratite se sad luku, dolijte mu vode u kojoj su se školjkice kuhale, dodajte kukuruznog brašna i miješajte dok se ne zgusne.
Posolite, dodajte školjkice i završite s nasjeckanim korijandrom.
Na kraju uživajte u ovom algarvskom xarému.
Sastojci
- 1 kg školjkica 2 l vode 200 g kukuruznog brašna 1 veliki luk ulje sol korijandar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom