Tjestenina u obliku školjkica s inćunima, tunom i brokulom

Tjestenina u obliku školjkica s inćunima, tunom i brokulom

Opis

Skuhajte 250 g tjestenine u slanoj vodi s uljem. Stapke brokule kuhajte na vatri dok ne budu mekane.

Zatim pripremite nadjev. Nasjeckajte 1,5 konzervi inćuna, stavite to u tavu na malo ulja i pustite da se raspadnu. Nasjeckajte i 4 češnja češnjaka i dodajte ih inćunima, kao i kuhane brokule.


Dodajte 2 žlice kapara, 2 nasjeckane papričice, limunovu koricu i sok od 1 limuna. Sve promiješajte i ostavite 5 minuta da se kuha.

U drugoj tavi ispržite pinjole.

Kada tijesto bude kuhano, ocijedite ga, popaprite i pustite da se okusi sljube. Na kraju pospite s 3 žličice ribanog parmezana i s malo limunove korice.

Pri serviranju, počnite od tijesta, slijedi tuna, pa pinjoli, pa nekoliko listića parmezana, limunova korica i preostali inćuni.

Sastojci

  • 250 g tijesta u obliku školjki
  • 1
  • 5 konzervi inćuna
  • 2 konzerve tune u ulju
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice kapara
  • 2 papričice
  • 3 žličice ribanog parmezana
  • Sok i ribana korica limuna
  • Brokula
  • Pinjoli
  • ulje
  • papar
  • sol

Povezani recepti