Tjestenina u obliku školjkica s inćunima, tunom i brokulom
Recept iz: Filipa Gomes
Skuhajte 250 g tjestenine u slanoj vodi s uljem. Stapke brokule kuhajte na vatri dok ne budu mekane.
Zatim pripremite nadjev. Nasjeckajte 1,5 konzervi inćuna, stavite to u tavu na malo ulja i pustite da se raspadnu. Nasjeckajte i 4 češnja češnjaka i dodajte ih inćunima, kao i kuhane brokule.
Dodajte 2 žlice kapara, 2 nasjeckane papričice, limunovu koricu i sok od 1 limuna. Sve promiješajte i ostavite 5 minuta da se kuha.
U drugoj tavi ispržite pinjole.
Kada tijesto bude kuhano, ocijedite ga, popaprite i pustite da se okusi sljube. Na kraju pospite s 3 žličice ribanog parmezana i s malo limunove korice.
Pri serviranju, počnite od tijesta, slijedi tuna, pa pinjoli, pa nekoliko listića parmezana, limunova korica i preostali inćuni.
Zatim pripremite nadjev. Nasjeckajte 1,5 konzervi inćuna, stavite to u tavu na malo ulja i pustite da se raspadnu. Nasjeckajte i 4 češnja češnjaka i dodajte ih inćunima, kao i kuhane brokule.
Dodajte 2 žlice kapara, 2 nasjeckane papričice, limunovu koricu i sok od 1 limuna. Sve promiješajte i ostavite 5 minuta da se kuha.
U drugoj tavi ispržite pinjole.
Kada tijesto bude kuhano, ocijedite ga, popaprite i pustite da se okusi sljube. Na kraju pospite s 3 žličice ribanog parmezana i s malo limunove korice.
Pri serviranju, počnite od tijesta, slijedi tuna, pa pinjoli, pa nekoliko listića parmezana, limunova korica i preostali inćuni.
Sastojci
- 250 g tijesta u obliku školjki 15 konzervi inćuna 2 konzerve tune u ulju 4 češnja češnjaka 2 žlice kapara 2 papričice 3 žličice ribanog parmezana Sok i ribana korica limuna Brokula Pinjoli ulje papar sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom