Tjestenina u obliku školjkica s inćunima, tunom i brokulom
Skuhajte 250 g tjestenine u slanoj vodi s uljem. Stapke brokule kuhajte na vatri dok ne budu mekane.

Zatim pripremite nadjev. Nasjeckajte 1,5 konzervi inćuna, stavite to u tavu na malo ulja i pustite da se raspadnu. Nasjeckajte i 4 češnja češnjaka i dodajte ih inćunima, kao i kuhane brokule.


Dodajte 2 žlice kapara, 2 nasjeckane papričice, limunovu koricu i sok od 1 limuna. Sve promiješajte i ostavite 5 minuta da se kuha.

U drugoj tavi ispržite pinjole.

Kada tijesto bude kuhano, ocijedite ga, popaprite i pustite da se okusi sljube. Na kraju pospite s 3 žličice ribanog parmezana i s malo limunove korice.

Pri serviranju, počnite od tijesta, slijedi tuna, pa pinjoli, pa nekoliko listića parmezana, limunova korica i preostali inćuni.

Sastojci

  • 250 g tijesta u obliku školjki 15 konzervi inćuna 2 konzerve tune u ulju 4 češnja češnjaka 2 žlice kapara 2 papričice 3 žličice ribanog parmezana Sok i ribana korica limuna Brokula Pinjoli ulje papar sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve