Opis
Skuhajte 250 g tjestenine u slanoj vodi s uljem. Stapke brokule kuhajte na vatri dok ne budu mekane.
Zatim pripremite nadjev. Nasjeckajte 1,5 konzervi inćuna, stavite to u tavu na malo ulja i pustite da se raspadnu. Nasjeckajte i 4 češnja češnjaka i dodajte ih inćunima, kao i kuhane brokule.
Dodajte 2 žlice kapara, 2 nasjeckane papričice, limunovu koricu i sok od 1 limuna. Sve promiješajte i ostavite 5 minuta da se kuha.
U drugoj tavi ispržite pinjole.
Kada tijesto bude kuhano, ocijedite ga, popaprite i pustite da se okusi sljube. Na kraju pospite s 3 žličice ribanog parmezana i s malo limunove korice.
Pri serviranju, počnite od tijesta, slijedi tuna, pa pinjoli, pa nekoliko listića parmezana, limunova korica i preostali inćuni.
Zatim pripremite nadjev. Nasjeckajte 1,5 konzervi inćuna, stavite to u tavu na malo ulja i pustite da se raspadnu. Nasjeckajte i 4 češnja češnjaka i dodajte ih inćunima, kao i kuhane brokule.
Dodajte 2 žlice kapara, 2 nasjeckane papričice, limunovu koricu i sok od 1 limuna. Sve promiješajte i ostavite 5 minuta da se kuha.
U drugoj tavi ispržite pinjole.
Kada tijesto bude kuhano, ocijedite ga, popaprite i pustite da se okusi sljube. Na kraju pospite s 3 žličice ribanog parmezana i s malo limunove korice.
Pri serviranju, počnite od tijesta, slijedi tuna, pa pinjoli, pa nekoliko listića parmezana, limunova korica i preostali inćuni.
Sastojci
- 250 g tijesta u obliku školjki
- 1
- 5 konzervi inćuna
- 2 konzerve tune u ulju
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice kapara
- 2 papričice
- 3 žličice ribanog parmezana
- Sok i ribana korica limuna
- Brokula
- Pinjoli
- ulje
- papar
- sol