Tiramisu s jagodama

Korak 1

Izvadite mascarpone iz hladnjaka pola sata prije pripreme, kako bi dosegnuo sobnu temperaturu da ga možete lakše miješati. To će sprijećiti pojavu grudica u mascarponeu.

Korak 2

Jaja podijelite. Stavite žumanjke u jednu posudu za miješanje, a bjelanjke u drugu posudu. Važno je da u bjelanjku nema tragova žumanjka, inaće nećete moći dobro istući bjelanjak. Prvo mikserom istucite bjelanjke s pola šećera dok se ne stvore pjenasti vrhovi.

Korak 3

Miješajte žumanjke s drugom polovicom šećera sve dok malo ne požute i dok se šećer ne otopi. Pomiješajte mascarpone sa žumanjkom. Zatim u smjesu lagao umiješajte bjelanjke. Nemojte predugo miješati lopaticom kako bi smjesa ostala što ljepša.

Korak 4

Uklonite zelene djelove s jagoda i prerežite jagode na pola.

Slomite piškote na komade i umoćite jedan po jedan komad u sok od naranče i stavite na dno čaša. Napomena: ako istovremeno namočite nekoliko piškota u sok od naranče, prebrzo će popiti sav sok i raspasti se.

Korak 5

Podijelite polovicu mascarpone kreme i stavite na piškote. Na kremu rasporedite sloj jagoda, a zatim ostatak mascarpone kreme. Ostavite da se tiramisu stisne u hladnjaku najmanje 2 sata.

 

Ukrašavanje

Sušene jagode usitnite u mužaru ili u procesoru za hranu. Metvicu sameljite zajedno sa šećerom u procesoru za hranu. Pospite tiramisu jagodama u prahu i šećerom od metvice. Ukrasite lijepim svježim jagodama.

 

Potreban pribor: mikser, posuda za miješanje, 8 čaša

 

 

 

Sastojci

  • 250 g mascarpone sira
  • 1 paket piškota ili sl. keksa
  • 1 paket jagoda
  • 3 jaja
  • 120 g šećera
  • 200 ml soka od naranče
  • Za ukrašavanje
  • 2 žlice sušenih jagoda
  • nekoliko listova mente
  • 2 žlice šećera
  • 8 svježih lijepih jagoda s peteljkama

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve