Još jedan recept za tart koji će biti gotov za manje od sat vremena, a oduševit će čitavu obitelj! 

Sastojci

  • Nadjev:
  • 5 jabuka (očišćene i izrezane na 8 kriški svaka)
  • ¾ šalice šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 žlice vinjaka
  • 1 čajna žličica limunove korice, 2 žlice limunova soka
  • ¼ čajne žličice košer soli
  • 2 žličice brašna
  • 2 žlice maslaca
  • Tijesto:
  • 1 paket dizanog tijesta
  • 1 veliko jaje, razmućeno
  • šećer za posipanje
  • sladoled od vanilije (po izboru)

Priprema

  • Nadjev: Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva. U veću posudu pomiješati jabuke, šećer, očišćenu vaniliju, vinjak (konjak), sok i koricu limuna, sol i brašno. Dobivenu smjesu staviti u kalup dimenzija 33 x 23 cm, te dodajte malo maslaca. Peći otprilike 40 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Ohladiti u potpunosti.
  • Tijesto: Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto razvaljati na papiru za pečenje, dimenzije 42 x 32 cm. Tijesto mora biti pravilnog pravokutnog oblika. Izmjerite i podijelite tijesto na trećine. Desnu i lijevu trećinu ćete rezati na pravilne i jednake trake širine 2 cm.
  • U sredinu posložite nadjev s jabukama. Izrezane trake namažite jajetom slažite naizmjenično, jednu s lijeva, drugu s desna, tako da se preklapaju svojim krajevima, slično kao da radite pletenicu. Ako tijesto bude premekano od nadjeva i rada s njim, stavite ga nakratko u hladnjak da se „stisne“.
  • Kada je gotovo slaganje, prije pečenja štrucu treba obilno namazati razmućenim jajetom i posuti šećerom. Peći 20 minuta a potom smanjiti temperaturu na 170 stupnjeva i peći još 20 minuta. Nakon toga (ako možete) uključite postavku pećnice da možete karamelizirati šećer kojim je posut kolač. To traje 2-3 minute. Sve više od toga može uništiti okus. Ohladiti na sobnoj temperaturi i poslužiti sa sladoledom od vanilije.

Povezani recepti

Vidi sve