Opis
Postupak
1.Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Namastite kalupe maslacem i posipajte brašnom. Poslažite ih papir za pečenje na limu za pečenje.
- Izlijte otopljeni maslac u veliku zdjelu. Dodajte šećer, brašno, jaje i ekstrakt badema pa miješajte dok se smjesa ne sjedini.
- Dodajte po žlicu mješavine na svaku bazu i preko nje složite kriške jabuke. Zatim dodajte preostalu mješavinu na vrh te sve izravnajte žlicom.
- Po svakom kolačiću posipajte komadiće badema.Pecite u pećnici 25–30 minuta, ili dok ne narastu i postanu zlatnosmeđe boje.
- Izvadite i ostavite da se hlade 10 minuta prije nego što ih izvadite ih kalupa. Poslužite toplo s žlicom crème fraîchea.
Sastojci
Sastojci
- 75 g maslaca, otopljenog, plus još malo za namašćivanje
- 100 g samodizajućeg brašna, plus još malo za posipanje
- 100 g šećera
- 1 jaje iz slobodnog uzgoja, umućeno
- ½ žličice ekstrakta badema
- 60 g jabuka Bramley, oguljenih i tanko narezanih
- 15 g nasjeckanih badema
- crème fraîche, za posluživanje (po želji)