Ainsley Harriot je engleski kuhar, podrijetlom s Jamajke, a inspirirat će vas netradicionalnom pripremom svakodnevnih namirnica.

Sastojci

  • Sastojci
  • 175 g neslanog maslaca, sobne temperature
  • 120 g caster šećera
  • 2 velika jaja, umućena
  • Naribana korica 1 limete
  • 50 g osušenog kokosa
  • 150 g običnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1-2 žlice mlijeka
  • Za glazuru
  • 150 g mascarponea
  • 1 žlica šećera u prahu, prosijana
  • Naribana korica 1 limete
  • 2 žlice listića kokosa, tostiranih

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180C/160C s ventilatorom/plin 4
  • Pleh za muffine s 12 rupa obložite papirnatim košaricama.
  • U velikoj zdjeli istucite maslac i šećer dok ne postanu svijetli. Postupno dodajte jaja, dobro miješajući između svakog dodavanja. Dodajte koricu limete i osušeni kokos.
  • Prosijte brašno i prašak za pecivo te ove suhe sastojke umiješajte u kremastu smjesu i miješajte dok ne postane glatko. Po potrebi razmutite mlijekom. Podijelite u papirnate kalupe i pecite na srednjoj polici pećnice oko 25-30 minuta dok kolači ne porumene i štapić kojim ga probodete bude čist. Izvadite iz pećnice i ohladite u plehu 10 minuta prije nego premjestite kolače na rešetku dok se potpuno ne ohlade.
  • Da biste napravili glazuru, pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i koricu limete, miješajući dok ne postane glatko.
  • Preko svakog kolačića rasporedite ravnomjeran sloj smjese od mascarponea i pospite tostiranim kokosovim listićima.

Povezani recepti

Vidi sve