Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. S više od nekoliko desetljeća iskustva u kulinarstvu, s nama dijeli svakodnevne recepte za slano i slatko!

Sastojci

  • Sastojci
  • 450 g svježih malina
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 zreli mango, oguljen, bez koštice, narezan na kockice
  • 150 g svježih borovnica
  • 12 kuglica sladoleda od vanilije
  • 25 g pistacija, krupno nasjeckanih

Priprema

  • Za umak od malina, stavite 250 g malina u blender, dodajte šećer u prahu pa miksajte dok smjesa ne postane glatka.
  • Procijedite pire od malina kroz cjedilo iznad zdjele. Metalnom žlicom protisnite voćnu pulpu kroz cjedilo i uklonite sjemenke.
  • Polovicu kockica manga podijelite na šest čaša za sladoled. Isto učinite i s polovicom količine borovnica koje stavite na kockice manga u čašama.
  • Stavite po jednu žlicu sladoleda na svaki sloj borovnica, prelijte s polovicom umaka od malina i polovicom cijelih borovnica. Ponovite slaganje slojeva s ostatkom sastojaka i preko svega posipajte nasjeckane pistacije.

Povezani recepti

Vidi sve