Opis
Priprema 1:
1. U slanu kipuću vodu umiješajte kukuruznu krupicu.
4. Uz stalno miješanje kuhajte oko 3 minute.
5. Dodajte začinske biljke.
6. Kad je palenta već kuhana, umiješajte svježi sir.
7. Ostavite da se ohladi.
Priprema 2:
1. Luk narežite na kolutiće.
2. Mrkvu nasjeckajte.
3. Zagrijte tavu.
4. Tavu namastite suncokretovim uljem.
5. Luk i mrkvu stavite u tavu.
5. Nasjeckajte celer i dodajte ga u tavu.
6. Nasjeckajte gljive i dodajte ih u tavu.
7. Umiješajte nasjeckan peršin.
8. Promiješajte i pržite oko 5 minuta.
Priprema 3:
1. Jetra narežite na komadiće od 2 cm.
2. Položite ih na roštilj.
3. Rajčicu operite i položite na roštilj.
4. Jetra jednom okrenite.
5. Nakon 3 minute pečenja sa svake strane, jetra su pečena.
Posluživanje: Na drvenu dasku za posluživanje položite jetra, 3 jušne žlice palente i prerezanu rajčicu. Posolite i pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.
Dobar tek!
Sastojci
Sastojci
- 1 kg telećih jetara
- 500 g kukuruzne krupice
- 1 smeđi luk
- 1 crveni luk
- 2 mrkve
- 1 celer
- 2 češnja češnjaka
- malo svježih gljiva
- 2 veće rajčice
- 2 jušne žlice svježeg sira
- suncokretovo ulje
- maslinovo ulje
- sol
- svježi timijan
- svježi matičnjak
- svježi peršin