Teleća jetra s palentom

Teleća jetra s palentom

Opis

Priprema 1:

1. U slanu kipuću vodu umiješajte kukuruznu krupicu.

4. Uz stalno miješanje kuhajte oko 3 minute.

5. Dodajte začinske biljke.

6. Kad je palenta već kuhana, umiješajte svježi sir.

7. Ostavite da se ohladi.

Priprema 2:

1. Luk narežite na kolutiće.

2. Mrkvu nasjeckajte.

3. Zagrijte tavu.

4. Tavu namastite suncokretovim uljem.

5. Luk i mrkvu stavite u tavu.

5. Nasjeckajte celer i dodajte ga u tavu.

6. Nasjeckajte gljive i dodajte ih u tavu.

7. Umiješajte nasjeckan peršin.

8. Promiješajte i pržite oko 5 minuta.

Priprema 3:

1. Jetra narežite na komadiće od 2 cm.

2. Položite ih na roštilj.

3. Rajčicu operite i položite na roštilj.

4. Jetra jednom okrenite.

5. Nakon 3 minute pečenja sa svake strane, jetra su pečena.

Posluživanje:  Na drvenu dasku za posluživanje položite jetra, 3 jušne žlice palente i prerezanu rajčicu. Posolite i pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Dobar tek!

Sastojci

Sastojci

  • 1 kg telećih jetara
  • 500 g kukuruzne krupice
  • 1 smeđi luk
  • 1 crveni luk
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 2 češnja češnjaka
  • malo svježih gljiva
  • 2 veće rajčice
  • 2 jušne žlice svježeg sira
  • suncokretovo ulje
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježi timijan
  • svježi matičnjak
  • svježi peršin

Povezani recepti