Teleća jetra s palentom
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

 

Sastojci

  • 1 kg telećih jetara
  • 500 g kukuruzne krupice
  • 1 smeđi luk
  • 1 crveni luk
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 2 češnja češnjaka
  • malo svježih gljiva
  • 2 veće rajčice
  • 2 jušne žlice svježeg sira
  • suncokretovo ulje
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježi timijan
  • svježi matičnjak
  • svježi peršin

Priprema

  • 1. U slanu kipuću vodu umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 2. Uz stalno miješanje kuhajte oko 3 minute.
  • 3. Dodajte začinske biljke.
  • 4. Kad je palenta već kuhana, umiješajte svježi sir.
  • 5. Ostavite da se ohladi.
  • 6. Luk narežite na kolutiće.
  • 7. Mrkvu nasjeckajte.
  • 8. Zagrijte tavu.
  • 9. Tavu namastite suncokretovim uljem.
  • 10. Luk i mrkvu stavite u tavu.
  • 11. Nasjeckajte celer i dodajte ga u tavu.
  • 12. Nasjeckajte gljive i dodajte ih u tavu.
  • 13. Umiješajte nasjeckan peršin.
  • 14. Promiješajte i pržite oko 5 minuta.
  • 15. Jetra narežite na komadiće od 2 cm.
  • 16. Položite ih na roštilj.
  • 17. Rajčicu operite i položite na roštilj.
  • 18. Jetra jednom okrenite.
  • 19. Nakon 3 minute pečenja sa svake strane, jetra su pečena.
  • Posluživanje:  Na drvenu dasku za posluživanje položite jetra, 3 jušne žlice palente i prerezanu rajčicu. Posolite i pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.
  • Dobar tek!

Povezani recepti

Vidi sve