Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver odrastao je u obiteljskom restoranu u Essexu. Sada ima nekoliko restorana, četvero djece, jedanaest objavljenih knjiga, nekoliko televizijskih emisija i najpoznatiji je britanski kuhar.

Njegov prvi televizijski serijal osvojio je nagradu BAFTA-e za najbolju TV-seriju. Poslije otvara restoran za podučavanje mladih bez posla i obrazovanja kulinarskim vještinama. Praćen kamerama, izgradio je uspješnu poslovnu i dobrotvornu organizaciju.

Jamiejeva kuhinja postala je golem hit, a emitirana je u više od četrdeset zemalja.

Već popularan Jamie se posvetio novomu zadatku – obrazovati i motivirati djecu da se zdravo hrane. Kampanja Bolja prehrana prisilila je britansku vladu da odvoji 280 milijuna funti za bolju prehranu u školama.

Istodobno Jamie radi kao stručni savjetnik u supermarketima, dizajnira kuhinje, radi kao kuhar u Ulici Downing, gostuje u emisijama Opre Winfrey i Jaya Lena i dobitnik je ugledne nagrade TED 2010. godine.

Jamie Oliver sada radi za najbolji europski kulinarski kanal, 24Kitchen.

 • Rižoto s plodovima moraRecepti
  Rižoto s plodovima mora

  Savršeno za vikend. Ovaj čudesni rižoto oduševit će sve. Polako pečenje rajčica pretvara ih u nevjerojatno slatke, živahne bombe dobrote, koje će eksplodirati u vašim ustima, a kombinacija delikatnih...

 • Specijalna dosa (veganska)Recepti
  Specijalna dosa (veganska)

  Indijska dosa punjena čudesnim povrćem te poslužena s domaćim chutneyem te ukiseljenim limunom, koja će vam staviti osmijeh na lice.

 • Piletina u korejskom stiluRecepti
  Piletina u korejskom stilu

  Začinite svoj vikend reskim pečenjem Jamieja Olivera nadahnutim Azijom, uz koji ide čudesno ljepljiva kimchi marinada i živahni kupus. Ubacite to u predivno lagan i pjenast kokosov bao za savršeni zal...

 • Zeleni Tajlandski curry Grega DaviesaRecepti
  Zeleni Tajlandski curry Grega Daviesa

  Za pastu, prepržite sjemenke kumina i korijandera u suhoj tavi za prženje na vatri srednje jačine sve dok ne porumene i ne počnu fantastično mirisati. Zdrobite u prah u tučku, a zatim prebacite u z...