Ukiseljeni vrganji
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- vrganji
- 1 čaša destiliranog alkoholnog octa
- 3 čaše vode
- lovorov list
- komadić cvijeta muškatnog oraščića
- izdašna žlica soli
- malo papra
- ljutika
Priprema
- 1. Vrganje očistite.
- Po potrebi ih izrežite.
- Operite ih.
- Osušite ih.
- Vrganje nakratko blanširati u kipućoj vodi.
- Stavite ih na cjedilo.
- Ocijedite ih.
- Pričekajte da se ohlade.
- Istom čašom izmjerite tri čaše vode i čašu destiliranog alkoholnog octa.
- Zagrijte posudu.
- Ulijte svu tekućinu.
- Skuhajte začine u tekućoj smjesi.
- Vrganje stavite u staklenku (nemojte ih staviti previše jer bi tako mogli postati mekani).
- Dodajte ljutiku, lovorov list.
- Odozgo dodajte još malo vrganja.
- Prelijte ih octom.
- Na gljive stavite mrežicu i pažljivo zatvorite poklopac.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima