Ukiseljeni vrganji
Recept iz: Primož Dolničar
Način pripreme:
1. Vrganje očistite.
- Po potrebi ih izrežite.
- Operite ih.
- Osušite ih.
- Vrganje nakratko blanširati u kipućoj vodi.
- Stavite ih na cjedilo.
- Ocijedite ih.
- Pričekajte da se ohlade.
- Istom čašom izmjerite tri čaše vode i čašu destiliranog alkoholnog octa.
- Zagrijte posudu.
- Ulijte svu tekućinu.
- Skuhajte začine u tekućoj smjesi.
- Vrganje stavite u staklenku (nemojte ih staviti previše jer bi tako mogli postati mekani).
- Dodajte ljutiku, lovorov list.
- Odozgo dodajte još malo vrganja.
- Prelijte ih octom.
- Na gljive stavite mrežicu i pažljivo zatvorite poklopac.
Sastojci
- vrganji
- 1 čaša destiliranog alkoholnog octa
- 3 čaše vode
- lovorov list
- komadić cvijeta muškatnog oraščića
- izdašna žlica soli
- malo papra
- ljutika
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom