Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.

Sastojci

  • vrganji
  • 1 čaša destiliranog alkoholnog octa
  • 3 čaše vode
  • lovorov list
  • komadić cvijeta muškatnog oraščića
  • izdašna žlica soli
  • malo papra
  • ljutika

Priprema

  • 1. Vrganje očistite.
  • Po potrebi ih izrežite.
  • Operite ih.
  • Osušite ih.
  • Vrganje nakratko blanširati u kipućoj vodi.
  • Stavite ih na cjedilo.
  • Ocijedite ih.
  • Pričekajte da se ohlade.
  • Istom čašom izmjerite tri čaše vode i čašu destiliranog alkoholnog octa.
  • Zagrijte posudu.
  • Ulijte svu tekućinu.
  • Skuhajte začine u tekućoj smjesi.
  • Vrganje stavite u staklenku (nemojte ih staviti previše jer bi tako mogli postati mekani).
  • Dodajte ljutiku, lovorov list.
  • Odozgo dodajte još malo vrganja.
  • Prelijte ih octom.
  • Na gljive stavite mrežicu i pažljivo zatvorite poklopac.

Povezani recepti

Vidi sve