Način pripreme:

1. Vrganje očistite.

  1. Po potrebi ih izrežite.
  2. Operite ih.
  3. Osušite ih.
  4. Vrganje nakratko blanširati u kipućoj vodi.
  5. Stavite ih na cjedilo.
  6. Ocijedite ih.
  7. Pričekajte da se ohlade.
  8. Istom čašom izmjerite tri čaše vode i čašu destiliranog alkoholnog octa.
  9. Zagrijte posudu.
  10. Ulijte svu tekućinu.
  11. Skuhajte začine u tekućoj smjesi.
  12. Vrganje stavite u staklenku (nemojte ih staviti previše jer bi tako mogli postati mekani).
  13. Dodajte ljutiku, lovorov list.
  14. Odozgo dodajte još malo vrganja.
  15. Prelijte ih octom.
  16. Na gljive stavite mrežicu i pažljivo zatvorite poklopac.



Sastojci

  • vrganji
  • 1 čaša destiliranog alkoholnog octa
  • 3 čaše vode
  • lovorov list
  • komadić cvijeta muškatnog oraščića
  • izdašna žlica soli
  • malo papra
  • ljutika

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve