Špageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- 320 g špageta od cjelovitog zrna
- 250 g ribe sabljarke, tanko narezane
- 6 inćuna, narezana sitno, nalik pasti
- 10 zelenih maslina, odkoštičenih i narezanih
- 10 sušenih rajčica, narezanih
- ½ limuna, samo sok
- 1 naranča, samo sok
- 100 g krušnih mrvica
- 20 g sušenog origana
- 1 žličica suhih sjemenki čilija
- 20 g svježe sjeckanog peršina
- 1 limun, samo zest
- 2 češnja češnjaka, zdrobljeni i oguljeni
- ½ čaše bijelog vinskog octa
- 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol i papar
Priprema
- 1. Zakuhajte veću količinu vode. Dodajte tri žlice maslinovog ulja na tavu, a kada se zagrije, dodajte češnjak i pržite dvije minute, te zatim dodajte krušne mrvice i miješajte dok ne poprime zlatnu boju. Uklonite s vatre i dodajte čili, origano, svježi peršin, zest limuna, sol i papar.
- 2. U veliku zdjelu stavite sabljarku sa četiri žlice maslinovog ulja, sokom limuna i naranče, prstohvatom sušenog origana, pastom od inćuna i dobro promiješajte. U kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte al dente ili po uputama s pakiranja. Al dente tjesteninu ocijedite i pomiješajte sa sabljarkom, zatim dodajte masline i sušene rajčice. Sve promiješajte dok se ne sjedini.
- 3. Poslužite s obilatom količinom preprženih sicilijanskih krušnih mrvica i prelijte uljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Košarice s paštetom od dimljene skuše i zelenim chutneyjem od ananasa
Recepti Luca Ciano
Poširana tuna u ekstra djevičanskom maslinovom ulju s bosiljkom i pečena salata Caprese
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Adam Liaw
Sporo kuhana riba amadai s crnim tartufom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Tom Kerridge
Pečeni taco od tune
Recepti Donal Skehan
Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način
Recepti Carpaccio od tune