Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Sastojci:
  • 320 g špageta od cjelovitog zrna
  • 250 g ribe sabljarke, tanko narezane
  • 6 inćuna, narezana sitno, nalik pasti
  • 10 zelenih maslina, odkoštičenih i narezanih
  • 10 sušenih rajčica, narezanih
  • ½ limuna, samo sok
  • 1 naranča, samo sok
  • 100 g krušnih mrvica
  • 20 g sušenog origana
  • 1 žličica suhih sjemenki čilija
  • 20 g svježe sjeckanog peršina
  • 1 limun, samo zest
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljeni i oguljeni
  • ½ čaše bijelog vinskog octa
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i papar

Priprema

  • 1. Zakuhajte veću količinu vode. Dodajte tri žlice maslinovog ulja na tavu, a kada se zagrije, dodajte češnjak i pržite dvije minute, te zatim dodajte krušne mrvice i miješajte dok ne poprime zlatnu boju. Uklonite s vatre i dodajte čili, origano, svježi peršin, zest limuna, sol i papar.
  • 2. U veliku zdjelu stavite sabljarku sa četiri žlice maslinovog ulja, sokom limuna i naranče, prstohvatom sušenog origana, pastom od inćuna i dobro promiješajte. U kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte al dente ili po uputama s pakiranja. Al dente tjesteninu ocijedite i pomiješajte sa sabljarkom, zatim dodajte masline i sušene rajčice. Sve promiješajte dok se ne sjedini.
  • 3. Poslužite s obilatom količinom preprženih sicilijanskih krušnih mrvica i prelijte uljem.

Povezani recepti

Vidi sve