Opis

Upute

  1. Gril zagrijte na nisku temperaturu.
  2. Riblje filete stavite na lim za pečenje, lagano ih začinite sa soli i paprom, te pospite sezamovim uljem. Ostavite sa strane.
  3. Kako biste napravili umak, u mali lonac stavite korijen čička, sake, Mirin, soju i smeđi šećer, te miješajte iznad lagane vatre dok se sve ne zagrije, zatim uklonite s vatre.
  4. U maloj tavi iznad slave vatre zagrijte ulje od sjemenki grožđa. Dodajte luk i miješajte 3-4 minute dok ne omekša, ali ne smije dobiti boju.
  5. U lonac s vrelom vodom stavite mladi špinat, zatim odmah procijedite. Istisnite višak tekućine i raširite ga na dva tanjura. Ribu stavite pod gril i pecite dok ne prestane biti prozirna, zatim izvadite i po njoj stavite malo umaka. Vratite u pećnicu i pecite dok nije gotova. Stavite ribu na vrh špinata i po njoj rasporedite luk.
  6. U preostali umak umiješajte pastu od maslina, tartufa i inćuna, te zagrijte iznad slabe vatre. Umak prelijte po luku, zatim preko svega rasporedite meso morskog ježinca, ako ga koristite. Naribajte malo crnog tartufa po vrhu i pospite vlascem prije posluživanja.

 Bileška

  • Na Japanskom poznat i kao gobo, svježi korijen čička teško se može pronaći u Australiji, ali ga možete kupiti smrznutog u trgovinama s japanskom hranom.

Sastojci

Sastojci

  • 2 fileta amadai ribe bez kože (tilefish) (oko 80 g svaki)
  • 2 g soli
  • Prstohvat svježe mljevenog crnog papra
  • 1 žlica bijelog sezamovog ulja
  • Malo ulja od sjemenki grožđa
  • 8 g tanko narezanog bijelog luka
  • 10 g mladog špinata
  • 20 g mesa morskog ježinca, tanko narezanog (po izboru)
  • 50 g zimskog crnog tartufa
  • sitno sjeckani vlasac, za posluživanje

Umak:

  • 100 g sitno sjeckanog korijena čička (vidi bilješku)
  • 60 ml sake (Japansko alkoholno piće)
  • 80 ml mirina
  • 100 ml umaka od soje
  • Malo smeđeg šećera
  • 1 žličica paste od crnih maslina
  • 10 g paste od crnog tartufa
  • ½ žličice sjeckanih inćuna

Povezani recepti