Poširana tuna u ekstra djevičanskom maslinovom ulju s bosiljkom i pečena salata Caprese
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- 4 odreska od tune (100-120 g) debljine 3 cm, sashimi kvalitete
- 500 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja s bosiljkom
- 2 buffalo mozzarelle, svaka narezana na 6 ploški
- ½ mjerice zrelih cherry rajčica, prerezane na pola
- ½ mjerice zrelih žutih cherry rajčica, prerezane na pola
- 2 grančice svježeg timijana
- 2 češnja češnjaka, tanko narezana
- 100 g šećera u prahu
- 1 vezica mladog bosiljka
- 8 inćuna
- 4 ploške kruha, tostiran i preliven ekstra djevičanskim maslinovim uljem i posut suhim čilijem, narezan na komade veličine 2-3 cm
Priprema
- 1. Na lim za pečenje stavite sve narezane cherry rajčice, prelijte s uljem, dobro začinite i pospite šećerom u prahu, dok se sve rajčice ne oblože. Pecite 30 minuta u pećnici na 120° C.
- 2. Zagrijte pećnicu na 65° C. Na manji lim za pečenje ili posudu za pečenje stavite ekstra djevičansko maslinovo ulje i bosiljak, te ostavite u pećnici dok ne dosegne temperaturu 65° C. Zatim dodajte odreske od tune i pecite 12 minuta.
- 3. Za posluživanje, na tanjur stavite tostirani kruh, prelijte maslinovim uljem, zatim stavite tri ploške mozzarelle na vrh, začinite i ponovo prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
- 4. Iz ulja izvadite odreske od tune, stavite na vrh mozzarelle i ukrasite cherry rajčicama, inćunima i listovima mladog bosiljka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Košarice s paštetom od dimljene skuše i zelenim chutneyjem od ananasa
Recepti Luca Ciano
Špageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Adam Liaw
Sporo kuhana riba amadai s crnim tartufom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Tom Kerridge
Pečeni taco od tune
Recepti Donal Skehan
Riba s kurkumom i koprom na vijetnamski način
Recepti Carpaccio od tune