Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • Sastojci:
  • 4 odreska od tune (100-120 g) debljine 3 cm, sashimi kvalitete
  • 500 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja s bosiljkom
  • 2 buffalo mozzarelle, svaka narezana na 6 ploški
  • ½ mjerice zrelih cherry rajčica, prerezane na pola
  • ½ mjerice zrelih žutih cherry rajčica, prerezane na pola
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 2 češnja češnjaka, tanko narezana
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vezica mladog bosiljka
  • 8 inćuna
  • 4 ploške kruha, tostiran i preliven ekstra djevičanskim maslinovim uljem i posut suhim čilijem, narezan na komade veličine 2-3 cm

Priprema

  • 1. Na lim za pečenje stavite sve narezane cherry rajčice, prelijte s uljem, dobro začinite i pospite šećerom u prahu, dok se sve rajčice ne oblože. Pecite 30 minuta u pećnici na 120° C.
  • 2. Zagrijte pećnicu na 65° C. Na manji lim za pečenje ili posudu za pečenje stavite ekstra djevičansko maslinovo ulje i bosiljak, te ostavite u pećnici dok ne dosegne temperaturu 65° C. Zatim dodajte odreske od tune i pecite 12 minuta.
  • 3. Za posluživanje, na tanjur stavite tostirani kruh, prelijte maslinovim uljem, zatim stavite tri ploške mozzarelle na vrh, začinite i ponovo prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
  • 4. Iz ulja izvadite odreske od tune, stavite na vrh mozzarelle i ukrasite cherry rajčicama, inćunima i listovima mladog bosiljka.

Povezani recepti

Vidi sve