Salsa umak u uličnom stilu
Recept iz: Pati Jinich
- Zagrijte manju tavu na srednje jakoj vatri. Kada se ugrije, tostirajte čili papričice otprilike minutu dok ne puste miris. Maknite s vatre.
- U srednje veliki lonac stavite rajčice, rajčeke, jalapeno papričice i češnjak. Prekrijte vodom i stavite na srednje jaku vatru da zavrije, neka kuha otprilike 10 minuta dok rajčice i čili ne postane mekani i promijene boju.
- Rajčice, rajčeke, jalapenose i češnjak ocijedite i prebacite u blender. Spojite s de arbol čilijem, lukom, korijanderom, kuminom i soli, zatim miksajte dok se ne pretvori u pastu.
- Na srednje jaku vatru stavite srednje veliki lonac, kada se ugrije, dodajte ulje. Kada ulje postane vruće, ulijte salsa umak i budite spremni djelomično pokriti s poklopcem, jer će umak “iskakati.” Kuhajte 4 do 5 minuta, dok se ne zgusne i začinite dok se boja produbljuje.
Sastojci
- 2 de árbol čilija, sjemenke očišćene ili ih ostavite po želji
- otprilike 5 ili 6 zrelih Roma rajčica
- otprilike 4 rajčeka, oguljenih i opranih
- 1 do 2 jalapeño ljutih papričica ili količinu prilagodite ukusu
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice ugrubo narezanog bijelog luka
- 64g nasjeckanog korijandera, listovi i stabljike
- 1/8 žličice mljevenog kumina
- 3/4 žličice košer ili morske soli ili više po želji
- 1 žlica biljnog ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recepti Pati Jinich
Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete
Recepti Pati Jinich
Graničarski grah
Recepti Pati Jinich
Pico rotkvice