1. Zagrijte manju tavu na srednje jakoj vatri. Kada se ugrije, tostirajte čili papričice otprilike minutu dok ne puste miris. Maknite s vatre.
  2. U srednje veliki lonac stavite rajčice, rajčeke, jalapeno papričice i češnjak. Prekrijte vodom i stavite na srednje jaku vatru da zavrije, neka kuha otprilike 10 minuta dok rajčice i čili ne postane mekani i promijene boju.
  3. Rajčice, rajčeke, jalapenose i češnjak ocijedite i prebacite u blender. Spojite s de arbol čilijem, lukom, korijanderom, kuminom i soli, zatim miksajte dok se ne pretvori u pastu.
  4. Na srednje jaku vatru stavite srednje veliki lonac, kada se ugrije, dodajte ulje. Kada ulje postane vruće, ulijte salsa umak i budite spremni djelomično pokriti s poklopcem, jer će umak “iskakati.” Kuhajte 4 do 5 minuta, dok se ne zgusne i začinite dok se boja produbljuje.

Sastojci

  • 2 de árbol čilija, sjemenke očišćene ili ih ostavite po želji
  • otprilike 5 ili 6 zrelih Roma rajčica
  • otprilike 4 rajčeka, oguljenih i opranih
  • 1 do 2 jalapeño ljutih papričica ili količinu prilagodite ukusu
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice ugrubo narezanog bijelog luka
  • 64g nasjeckanog korijandera, listovi i stabljike
  • 1/8 žličice mljevenog kumina
  • 3/4 žličice košer ili morske soli ili više po želji
  • 1 žlica biljnog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve