Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.

Sastojci

  • 1 l sirovog mlijeka
  • 1 žlica jogurta

Priprema

  • U lonac ulijte mlijeko.
  • Pasterizirajte mlijeko na 90 °C najmanje 20 minuta.
  • Mlijeko će se malo zgusnuti.
  • U ovom postupku morate jako paziti da ne prijeđete temperaturu.
  • Koristite termometar.
  • Ohladite mlijeko na 40 °C.
  • Jogurt stavite u mlijeko i dobro promiješajte.
  • Mlijeko ulijte u staklenke.
  • Zagrijte pećnicu na 50 °C i isključite je.
  • Održavajte stalnu temperaturu od oko 40 °C sljedećih 4 do 5 sati.
  • Zatvorite staklenke i stavite jogurt u pećnicu.
  • Za 5 sati dobit ćete savršen jogurt.

Povezani recepti

Vidi sve