Način pripreme:

  1. U lonac ulijte mlijeko.
  2. Pasterizirajte mlijeko na 90 °C najmanje 20 minuta.
  3. Mlijeko će se malo zgusnuti.
  4. U ovom postupku morate jako paziti da ne prijeđete temperaturu.
  5. Koristite termometar.
  6. Ohladite mlijeko na 40 °C.
  7. Jogurt stavite u mlijeko i dobro promiješajte.
  8. Mlijeko ulijte u staklenke.
  9. Zagrijte pećnicu na 50 °C i isključite je.
  10. Održavajte stalnu temperaturu od oko 40 °C sljedećih 4 do 5 sati.
  11. Zatvorite staklenke i stavite jogurt u pećnicu.
  12. Za 5 sati dobit ćete savršen jogurt.

Sastojci

  • 1 l sirovog mlijeka
  • 1 žlica jogurta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve