Argentinski umak chimichurri
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 3 šake peršina
- 1 glavica češnjaka
- 2 žlice sušenog origana
- 2 žlice paprike
- 2 žlice ljuskica čilija
- 100 ml octa
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema
- 1. Sitno nasjeckajte češnjak i peršin, pa ih pomiješajte sa soli i paprom.
- 2. Origano u staklenki zalijte s octom i pospite čilijem. Dajte mu 3 minute da upije tekućinu.
- 3. Papriku i peršin umiješajte s češnjakom.
- 4. Ulijte maslinovo ulje i samo promiješajte – ne nastavljate miješati!
- 5. Umak u zatvorenoj staklenki čuvajte u hladnjaku. Može stajati 2-3 tjedna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Umak od crnog vina i rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu