Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 3 šake peršina
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 žlice sušenog origana
  • 2 žlice paprike
  • 2 žlice ljuskica čilija
  • 100 ml octa
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema

  • 1. Sitno nasjeckajte češnjak i peršin, pa ih pomiješajte sa soli i paprom.
  • 2. Origano u staklenki zalijte s octom i pospite čilijem. Dajte mu 3 minute da upije tekućinu.
  • 3. Papriku i peršin umiješajte s češnjakom.
  • 4. Ulijte maslinovo ulje i samo promiješajte – ne nastavljate miješati!
  • 5. Umak u zatvorenoj staklenki čuvajte u hladnjaku. Može stajati 2-3 tjedna.

Povezani recepti

Vidi sve