Pati Jinich
Pati Jinich rođena je i odrasla u Meksiku. Dolazi iz obitelji kuhara pa se može reći da joj je strast prema kuhinji usađena od rođenja.
Prvo istraživanje meksičke kuhinje, iz rodnog grada Mexico Cityja, započela je kada su se ona i suprug preselili u Dallas, Teksas. Ubrzo je podijelila svoje znanje meksičke kuhinje s prijateljima i susjedima koji su bili impresionirani. Dvije godine kasnije, preselila se sa suprugom i njihovim prvorođenim sinom u Washington, DC, gdje je nastavila akademsko obrazovanje te stekla magisterij na sveučilištu u Georgetownu, ali nikad nije zaboravila na kulinarstvo, stoga je nedugo kasnije upisala poznatu akademiju " L'Academie de Cuisine" u Marylandu.
2007. godine pokrenula je "Mexican Table", kulinarski program koji se sastojao od niza emisija,u kojem je uživo kuhala, te večernjih degustacija, sve s ciljem popularizacije meksičke kuhinje. Program kombinira vješto kuhanje s njezinim poznavanjem povijesti zemlje i regija. Svaka emisija istražuje jednu temu - na primjer, jela iz Meksičke revolucije, povijesni jelovnik ili hranu iz kolonijalnog Meksika.
Otprilike u isto vrijeme započela je i svoj blog o meksičkoj kuhinji, nakon čega je uslijedio poziv da piše o hrani za mnoge tiskane publikacije.
Patina karizma i inteligencija privukla je pozornost televizijskih producenata. Prva sezona "Za Patinim meksičkim stolom" emitirana je 2011. godine ite je uključivala epizodu s fokusom na sefardski i libanonski utjecaj na meksičku kuhinju.
Njezina knjiga koja se fokusira na obroke koji su jednostavni za pripremu, temelji se na dnevnim obiteljskim obrocima koje Pati priprema za svojeg supruga i tri sina.
Recepti Salsa umak u uličnom stilu
Zagrijte manju tavu na srednje jakoj vatri. Kada se ugrije, tostirajte čili papričice otprilike minutu dok ne puste miris. Maknite s vatre. U srednje veliki lonac stavite rajčice, rajčeke, jalapeno...
Recepti Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
U veliku zdjelu ili posudu za složence stavite meso, češnjak, luk, lovor, papar u zrnu i žličicu soli. Velikodušno prelijte vodom i stavite na jaku vatru. Kada zakuha, smanjite vatru na srednje jaku...
Recepti Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Rešetku u pećnici postavite na sredinu i zagrijte na 175°C. Dva kalupa namastite s maslacem i brašnom. U velikoj zdjeli, miksajte žutanjke dok ne postanu kremasti, gusti i intenzivne žute boje. Doda...
Recepti Serrano Salsa Cruda umak
Sve sastojke stavite u mikser i pulsirajte dok se ne usitni. Možete dodati još čilija.