Pati Jinich

Pati Jinich

Pati Jinich rođena je i odrasla u Meksiku. Dolazi iz obitelji kuhara pa se može reći da joj je strast prema kuhinji usađena od rođenja.

Prvo istraživanje meksičke kuhinje, iz rodnog grada Mexico Cityja, započela je kada su se ona i suprug preselili u Dallas, Teksas. Ubrzo je podijelila svoje znanje meksičke kuhinje s prijateljima i susjedima koji su bili impresionirani. Dvije godine kasnije, preselila se sa suprugom i njihovim prvorođenim sinom u Washington, DC, gdje je nastavila akademsko obrazovanje te stekla magisterij na sveučilištu u Georgetownu,  ali nikad nije zaboravila na kulinarstvo, stoga je nedugo kasnije upisala poznatu akademiju " L'Academie de Cuisine" u Marylandu.

2007. godine pokrenula je "Mexican Table", kulinarski program koji se sastojao od niza emisija,u kojem je uživo kuhala, te večernjih degustacija, sve s ciljem popularizacije meksičke kuhinje. Program kombinira vješto kuhanje s njezinim poznavanjem povijesti zemlje i regija. Svaka emisija istražuje jednu temu - na primjer, jela iz Meksičke revolucije, povijesni jelovnik ili hranu iz kolonijalnog Meksika.

Otprilike u isto vrijeme započela je i svoj blog o meksičkoj kuhinji, nakon čega je uslijedio poziv da piše o hrani za mnoge tiskane publikacije.

Patina karizma i inteligencija privukla je pozornost televizijskih producenata. Prva sezona "Za Patinim meksičkim stolom" emitirana je 2011. godine ite je uključivala epizodu s fokusom na sefardski i libanonski utjecaj na meksičku kuhinju.

Njezina knjiga koja se fokusira na obroke koji su jednostavni za pripremu, temelji se na dnevnim obiteljskim obrocima koje Pati priprema za svojeg supruga i tri sina.