Bakin ljuti umak
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 2 glavice luka
- 1 glavica češnjaka
- 4-10 ljutih papričica scotch bonnet (ili druge sorte) (manje za blaži ili više za ljući umak)
- 4 crvena čilija
- 3 slatke crvene paprike (npr. rog paprike)
- 250 ml alkoholnog octa
- 3 žlice senfa
- 1 žličica u vrh mljevene kurkume
- sol
Priprema
- 1. U blenderu dobro sjedinite luk, češnjak i ocat.
- 2. Ubacite crveni čili, papriku i senf, pa ih ponovno usitnite blenderom.
- 3. Umak prelijte u zdjelicu i umiješajte kurkumu.
- 4. Čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi.
- 5. Izvrsno se uklapa u druge umake, curryje i marinade za meso ili kao prilog mesu i povrću na žaru. Da se razbudite, za doručak ga možete umiješati čak i u kajganu!
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Umak od crnog vina i rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu