Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 4-10 ljutih papričica scotch bonnet (ili druge sorte) (manje za blaži ili više za ljući umak)
  • 4 crvena čilija
  • 3 slatke crvene paprike (npr. rog paprike)
  • 250 ml alkoholnog octa
  • 3 žlice senfa
  • 1 žličica u vrh mljevene kurkume
  • sol

Priprema

  • 1. U blenderu dobro sjedinite luk, češnjak i ocat.
  • 2. Ubacite crveni čili, papriku i senf, pa ih ponovno usitnite blenderom.
  • 3. Umak prelijte u zdjelicu i umiješajte kurkumu.
  • 4. Čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi.
  • 5. Izvrsno se uklapa u druge umake, curryje i marinade za meso ili kao prilog mesu i povrću na žaru. Da se razbudite, za doručak ga možete umiješati čak i u kajganu!

Povezani recepti

Vidi sve