Pečena pačja prsa i slatki luk
Po želji patku možete marinirati već dan prije. Na mesnu stranu natrljajte šećer od šećerne trske, malo zdrobljenih zvjezdastih anisa, grančice timijana i narančinu koru. Možete utrljati i malo soli i papra na patku.
Crveni luk izrežite na tanke polukrugove. Češnjak istucite na sitno. Zagrijte tavu i pirjajte češnjak i luk s grančicama timijana na maslinovu ulju na vrlo laganoj temperaturi. Kad luk zaista omekša, malo podignite temperaturu i dodajte crveni vinski ocat i šećer. Malo posolite i popaprite.
Pačja prsa zarežite križno na strani kože. Pazite da ne zarežete do mesa! Prema potrebi posolite pačja prsa. Patku stavite na hladnu tavu i polako pojačavajte temperaturu tave. Mast s kože počne se topiti i postaje hrskava. Nastavite na umjerenoj temperaturi dok strana s kožom ne bude zlatnosmeđa i hrskava. Patke brzo okrenite na tavi i stavite na pleh od pećnice.
Pecite u pećnici oko 5-7 minuta na 170 stupnjeva ili dok unutarnja temperatura ne bude 48 stupnjeva. Kad patka bude gotova, zamotajte ih na još nekoliko minuta u foliju da se upiju. Ovako sprečavate da patka odmah ne ispusti svoje sokove i osuši se. Izrežite pačja prsa na trake i poslužite uz slatko-gorki crveni luk poslužen na listu zelene salate.
Crveni luk izrežite na tanke polukrugove. Češnjak istucite na sitno. Zagrijte tavu i pirjajte češnjak i luk s grančicama timijana na maslinovu ulju na vrlo laganoj temperaturi. Kad luk zaista omekša, malo podignite temperaturu i dodajte crveni vinski ocat i šećer. Malo posolite i popaprite.
Pačja prsa zarežite križno na strani kože. Pazite da ne zarežete do mesa! Prema potrebi posolite pačja prsa. Patku stavite na hladnu tavu i polako pojačavajte temperaturu tave. Mast s kože počne se topiti i postaje hrskava. Nastavite na umjerenoj temperaturi dok strana s kožom ne bude zlatnosmeđa i hrskava. Patke brzo okrenite na tavi i stavite na pleh od pećnice.
Pecite u pećnici oko 5-7 minuta na 170 stupnjeva ili dok unutarnja temperatura ne bude 48 stupnjeva. Kad patka bude gotova, zamotajte ih na još nekoliko minuta u foliju da se upiju. Ovako sprečavate da patka odmah ne ispusti svoje sokove i osuši se. Izrežite pačja prsa na trake i poslužite uz slatko-gorki crveni luk poslužen na listu zelene salate.
Sastojci
- Pečena pačja prsa 4 kom pačjih prsa 1 žlica šećera od šećerne trske 6 kom zvjezdastih anisa 6 grančica timijana Kora od jedne naranče sol paparSlatki luk 4 crvena luka 2 češnja češnjaka 4 grančice timijana 1 dl crvenoga vinskog octa 0.5 dl sitnog šećera maslinovo ulje sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom