Opis
Po želji patku možete marinirati već dan prije. Na mesnu stranu natrljajte šećer od šećerne trske, malo zdrobljenih zvjezdastih anisa, grančice timijana i narančinu koru. Možete utrljati i malo soli i papra na patku.
Crveni luk izrežite na tanke polukrugove. Češnjak istucite na sitno. Zagrijte tavu i pirjajte češnjak i luk s grančicama timijana na maslinovu ulju na vrlo laganoj temperaturi. Kad luk zaista omekša, malo podignite temperaturu i dodajte crveni vinski ocat i šećer. Malo posolite i popaprite.
Pačja prsa zarežite križno na strani kože. Pazite da ne zarežete do mesa! Prema potrebi posolite pačja prsa. Patku stavite na hladnu tavu i polako pojačavajte temperaturu tave. Mast s kože počne se topiti i postaje hrskava. Nastavite na umjerenoj temperaturi dok strana s kožom ne bude zlatnosmeđa i hrskava. Patke brzo okrenite na tavi i stavite na pleh od pećnice.
Pecite u pećnici oko 5-7 minuta na 170 stupnjeva ili dok unutarnja temperatura ne bude 48 stupnjeva. Kad patka bude gotova, zamotajte ih na još nekoliko minuta u foliju da se upiju. Ovako sprečavate da patka odmah ne ispusti svoje sokove i osuši se. Izrežite pačja prsa na trake i poslužite uz slatko-gorki crveni luk poslužen na listu zelene salate.
Crveni luk izrežite na tanke polukrugove. Češnjak istucite na sitno. Zagrijte tavu i pirjajte češnjak i luk s grančicama timijana na maslinovu ulju na vrlo laganoj temperaturi. Kad luk zaista omekša, malo podignite temperaturu i dodajte crveni vinski ocat i šećer. Malo posolite i popaprite.
Pačja prsa zarežite križno na strani kože. Pazite da ne zarežete do mesa! Prema potrebi posolite pačja prsa. Patku stavite na hladnu tavu i polako pojačavajte temperaturu tave. Mast s kože počne se topiti i postaje hrskava. Nastavite na umjerenoj temperaturi dok strana s kožom ne bude zlatnosmeđa i hrskava. Patke brzo okrenite na tavi i stavite na pleh od pećnice.
Pecite u pećnici oko 5-7 minuta na 170 stupnjeva ili dok unutarnja temperatura ne bude 48 stupnjeva. Kad patka bude gotova, zamotajte ih na još nekoliko minuta u foliju da se upiju. Ovako sprečavate da patka odmah ne ispusti svoje sokove i osuši se. Izrežite pačja prsa na trake i poslužite uz slatko-gorki crveni luk poslužen na listu zelene salate.
Sastojci
Pečena pačja prsa
- 4 kom pačjih prsa
- 1 žlica šećera od šećerne trske
- 6 kom zvjezdastih anisa
- 6 grančica timijana
- Kora od jedne naranče
- sol
- papar
Slatki luk
- 4 crvena luka
- 2 češnja češnjaka
- 4 grančice timijana
- 1 dl crvenoga vinskog octa
- 0.5 dl sitnog šećera
- maslinovo ulje
- sol
- papar