Ovčja noga sa začinima
1. Pećnicu ugrijte na 180 º.
2. U mikser stavite žličicu kumina, cimeta, sjemenke koromača, sjemenke senfa i slatke paprike. Zatim ½ žličice klinčića i ½ žličice muškatnog oraščića, soli i papra. Dodajte još 4 grančice ružmarina, glavicu očišćenog češnjaka. Zalijte maslinovim uljem i miksajte dok ne dobijete pastu.
3. Premažite pureću nogu tom smjesom sa svih strana i na osam mjesta zapiknite grančicu ružmarina.
4. Pirjajte nogu u tavi kako bi poslije mogla u pećnicu.
5. U međuvremenu pripremite povrće. U posudu stavite 800 g oguljenog krumpira za pečenje, 2 oguljene batate narezane na velike kocke, 2 mrkve narezane na kolute i 2 luka narezana na kolute.
6. Kada popirjate nogu s obiju strana, izvadite je na tanjur i u istoj tavi pirjajte luk.
7. U međuvremenu, zalijte krumpire i mrkvu uljem, posolite i popaprite i dodajte još malo ružmarina, te promiješajte.
8. Dolijte čašicu bijeloga vina i još malo posolite. Ovčju nogu stavite u posudu, a okolo poslažite krumpire i mrkvu.
9. Narezanu glavicu češnjaka stavite među ostale sastojke.
10. Sve zalijte s još malo maslinova ulja, posolite i stavite 2 grančice ružmarina.
11. Poklopite i odnesite u pećnicu.
12. Prvih 30 minuta pecite poklopljeno.
13. Nakon toga pecite na 160 º bez poklopca. Sat i 15 minuta. Usred pečenja okrenite meso.
14. I gotova je ova božanstvena nožica!
1. Pećnicu ugrijte na 180 º.
2. U mikser stavite žličicu kumina, cimeta, sjemenke koromača, sjemenke senfa i slatke paprike. Zatim ½ žličice klinčića i ½ žličice muškatnog oraščića, soli i papra. Dodajte još 4 grančice ružmarina, glavicu očišćenog češnjaka. Zalijte maslinovim uljem i miksajte dok ne dobijete pastu.
3. Premažite pureću nogu tom smjesom sa svih strana i na osam mjesta zapiknite grančicu ružmarina.
4. Pirjajte nogu u tavi kako bi poslije mogla u pećnicu.
5. U međuvremenu pripremite povrće. U posudu stavite 800 g oguljenog krumpira za pečenje, 2 oguljene batate narezane na velike kocke, 2 mrkve narezane na kolute i 2 luka narezana na kolute.
6. Kada popirjate nogu s obiju strana, izvadite je na tanjur i u istoj tavi pirjajte luk.
7. U međuvremenu, zalijte krumpire i mrkvu uljem, posolite i popaprite i dodajte još malo ružmarina, te promiješajte.
8. Dolijte čašicu bijeloga vina i još malo posolite. Ovčju nogu stavite u posudu, a okolo poslažite krumpire i mrkvu.
9. Narezanu glavicu češnjaka stavite među ostale sastojke.
10. Sve zalijte s još malo maslinova ulja, posolite i stavite 2 grančice ružmarina.
11. Poklopite i odnesite u pećnicu.
12. Prvih 30 minuta pecite poklopljeno.
13. Nakon toga pecite na 160 º bez poklopca. Sat i 15 minuta. Usred pečenja okrenite meso.
14. I gotova je ova božanstvena nožica!

Sastojci

  • Sastojci1 ovčja noga 2 kom velika luka 800 g krumpira za pečenje 2 srednje batate 2 mrkve 1 žličica kumina 1 žličica cimeta 1 žličica sjemenki koromača 1 žličica senfa 1 žličica paprike 0.5 žličice muškatnog oraščića 0.5 žličice klinčića 1 žlica soli 3 glavice češnjaka 1 svežanj svježeg ružmarina maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve