Kocke od bundevinih sjemenki, čokolade i laganog karamela od limuna

Kocke od bundevinih sjemenki, čokolade i laganog karamela od limuna
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 09:05 | Ponedjeljak 26 Listopad u 09:35

Opis

Priprema

Za karamel, stavite posudu na vatru. Naribajte koricu limuna i dodajte 100 g poluobranog mlijeka.

Karamelizirajte 150 g šećera. Karamelu dodajte zagrijano mlijeko i neprestano miješajte.

Dodajte 250 g vrhnja za kuhanje. Ulijte karamel u posudu i prekrijte prianjajućom folijom. Stavite posudu u hladnjak.

 

Za kolač, pomiješajte 20 g ulja bundevinih sjemenki i 90 g šećera. Dodajte 100 g tamne čokolade, (70% kakaa), koju ste prethodno otopili u 60 g maslaca bez soli i 2 jaja. Dobro promiješajte.

Dodajte 50 g brašna i 3 g praška za pecivo.

Usitnite 100 g prženih bundevinih sjemenki i dodajte ih smjesi.

 

Rasporedite smjesu po papiru za pečenje i stavite peći na 165°, oko 20 minuta.

Uzmite ohlađeni karamel i miješajte dok ne dobijete teksturu nalik mousseu.

Ohlađeni kolač narežite na kocke i prelijte mousseom od karamele. Za kraj, po vrhu pospite pržene bundevine sjemenke i naribanu čokoladu.

 

 

Sastojci

Za lagani karamel od limuna:

  • 100 g poluobranog mlijeka
  • 1 korica limuna
  • 3 g kuhinjske soli
  • 150 g šećera
  • 250 g vrhnja za kuhanje (35% masnoće)

 

Za čokoladni kolač sa sjemenkama od bundeve:

  • 100 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 60 g maslaca bez soli
  • 20 g ulja bundevinih sjemenki
  • 90 g šećera
  • 2 jaja (veličina L)
  • 50 g brašna
  • 100 g usitnjenih prženih bundevinih sjemenki
  • 3 g praška za pecivo

 

  • Naribana tamna čokolada, količina po želji (za ukras)
  • Bundevine sjemenke, količina po želji (za ukras)

Povezani recepti