Kocke od bundevinih sjemenki, čokolade i laganog karamela od limuna
Recept iz: Francisco Moreira
Priprema
Za karamel, stavite posudu na vatru. Naribajte koricu limuna i dodajte 100 g poluobranog mlijeka.
Karamelizirajte 150 g šećera. Karamelu dodajte zagrijano mlijeko i neprestano miješajte.
Dodajte 250 g vrhnja za kuhanje. Ulijte karamel u posudu i prekrijte prianjajućom folijom. Stavite posudu u hladnjak.
Za kolač, pomiješajte 20 g ulja bundevinih sjemenki i 90 g šećera. Dodajte 100 g tamne čokolade, (70% kakaa), koju ste prethodno otopili u 60 g maslaca bez soli i 2 jaja. Dobro promiješajte.
Dodajte 50 g brašna i 3 g praška za pecivo.
Usitnite 100 g prženih bundevinih sjemenki i dodajte ih smjesi.
Rasporedite smjesu po papiru za pečenje i stavite peći na 165°, oko 20 minuta.
Uzmite ohlađeni karamel i miješajte dok ne dobijete teksturu nalik mousseu.
Ohlađeni kolač narežite na kocke i prelijte mousseom od karamele. Za kraj, po vrhu pospite pržene bundevine sjemenke i naribanu čokoladu.
Sastojci
- Za lagani karamel od limuna:
- 100 g poluobranog mlijeka
- 1 korica limuna
- 3 g kuhinjske soli
- 150 g šećera
- 250 g vrhnja za kuhanje (35% masnoće)
- Za čokoladni kolač sa sjemenkama od bundeve:
- 100 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 60 g maslaca bez soli
- 20 g ulja bundevinih sjemenki
- 90 g šećera
- 2 jaja (veličina L)
- 50 g brašna
- 100 g usitnjenih prženih bundevinih sjemenki
- 3 g praška za pecivo
- Naribana tamna čokolada, količina po želji (za ukras)
- Bundevine sjemenke, količina po želji (za ukras)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom