Francisco Moreira
Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji.
Recepti Palačnike s umakom od čokolade
Priprema: Za palačinke, u posudi pomiješajte 150 g brašna, 30 g šećera, 2 g soli, 8 g praška za pecivo, 1 g sode bikarbone i 1 naribanu koricu limuna. Ulijte 230 g poluobranog mlijeka i neprestano m...
Recepti Napoleonov kolač s pastel de nata
Priprema: Za hrskavo tijesto, u vatrostalnoj posudi pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Prekrijte prianjajućom folijom i pustite da odstoji sat vremena. Ohlađeno tijesto stavi...
Recepti Pečene jabuke, žitarice i sirup od vina porto (bez glutena I laktoze)
Priprema: Za pečene jabuke, uzmite 4 jabuke Golden i izvadite im sredinu. U središte svake jabuke stavite štapić cimeta i pospite sa 75 g šećera i 75 g vina Porto. Stavite u pećnicu na 170° i pecite...
Recepti Papos de anjo sa sirupom od naranče i barske betvice
Priprema: U posudi zagrijte 400 g šećera, 200 ml vode, 15 g barske metvice i koru ½ naranče. Pustite da proključa. Maknite s vatre, poklopite i pustite da se infuzira 15 minuta. Istucite 5 žumanja...