Hamburger od lososa s pireom od graška i metvice
Recept iz: Filipa Gomes

1.Narežite lososa.
2.Stavite ga u posudu, dodajte stapke i nekoliko listova korijandra, 1 ljutiku, vlasac i komad đumbira debljine 2 cm. Sve neka bude nasjeckano. Dodajte ribanu papričicu, 2-3 žlice sojina umaka i žlicu sjemenki chia. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
3.Smjesu podijelite na šest dijelova, oblikujte hamburgere i stavite ih na tanjur obložen folijom.
4.Pokrijte hamburgere još jednim slojem folije i stavite na hladno makar pola sata.
5.Nakon toga stavite 300 g zamrznutoga graška da se kuha u mikrovalnoj. Pet minuta na maksimalnoj jačini ili onako kako kažu upute na ambalaži.
6.Ugrijte maslinovo ulje u teflonskoj tavi i stavite 2 hamburgera.
7.Ispecite ih s obje strane.
8.Ostatak smjese stavite u hladnjak i pripremite sutradan.
9.Grašak procijedite i ubacite u mikser.
10.Dodajte žlicu maslaca, 2 žlice grčkog jogurta, grančice metvice, sol i papar i dobro miksajte dok je još toplo.
11.Vrijeme je za serviranje.
12.U sredini pirea napravite jamicu.
13.Dodajte žlicu grčkog jogurta, pospite limunovom koricom i dodajte listić metvice.
14.Dodajte hamburgere koje ste ispekli i na kraju nekoliko kriški limuna.
Sastojci
- Hamburger od lososa s pireom od graška i metvice 3 filea lososa korijandar ljutika 2 vlasca 2 cm đumbira papričica žlica sjemenki chia 2-3 žlice sojina umaka 300 g zamrznutoga graška koji ste odmrznuli žlica maslaca sol papar žlica grčkog jogurta 1 limun
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom