Hamburger od lososa s pireom od graška i metvice

Hamburger od lososa s pireom od graška i metvice

Opis

1.Narežite lososa.
2.Stavite ga u posudu, dodajte stapke i nekoliko listova korijandra, 1 ljutiku, vlasac i komad đumbira debljine 2 cm. Sve neka bude nasjeckano. Dodajte ribanu papričicu, 2-3 žlice sojina umaka i žlicu sjemenki chia. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
3.Smjesu podijelite na šest dijelova, oblikujte hamburgere i stavite ih na tanjur obložen folijom.
4.Pokrijte hamburgere još jednim slojem folije i stavite na hladno makar pola sata.
5.Nakon toga stavite 300 g zamrznutoga graška da se kuha u mikrovalnoj. Pet minuta na maksimalnoj jačini ili onako kako kažu upute na ambalaži.
6.Ugrijte maslinovo ulje u teflonskoj tavi i stavite 2 hamburgera.
7.Ispecite ih s obje strane.
8.Ostatak smjese stavite u hladnjak i pripremite sutradan.
9.Grašak procijedite i ubacite u mikser.
10.Dodajte žlicu maslaca, 2 žlice grčkog jogurta, grančice metvice, sol i papar i dobro miksajte dok je još toplo.
11.Vrijeme je za serviranje.
12.U sredini pirea napravite jamicu.
13.Dodajte žlicu grčkog jogurta, pospite limunovom koricom i dodajte listić metvice.
14.Dodajte hamburgere koje ste ispekli i na kraju nekoliko kriški limuna.
 

Sastojci

Hamburger od lososa s pireom od graška i metvice

  • 3 filea lososa
  • korijandar
  • ljutika
  • 2 vlasca
  • 2 cm đumbira
  • papričica
  • žlica sjemenki chia
  • 2-3 žlice sojina umaka
  • 300 g zamrznutoga graška koji ste odmrznuli
  • žlica maslaca
  • sol
  • papar
  • žlica grčkog jogurta
  • 1 limun

Povezani recepti