Priprema

Staviti korijander, kumin i povrtni curry u prahu u malu tavu i peći bez ulja na blagoj vatri dok ne posmeđi.

Staviti pečene začine i sve sastojke osim kokosovog vrhnja i pečenog curryja u prahu u tešku posudu i dinstati 12 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.

Dodati otopljene začine i promiješati da se sjedine.

Uz redovno miješanje dodati kokosov maslac i kuhati još 4 minute dok jelo ne prokuha. Jelo ne treba zavreti. Umak treba biti gust i kruhovac treba biti mekan.

Začiniti po ukusu solju, posipati prženi curry u prahu i poslužiti.

Ne treba umiješati prženi curry u prahu.

Sastojci

  • 1 čajna žličica mljevenog korijandera
  • 1 čajna žličica mljevenog kumina
  • 1 čajna žličica curry praha
  • 1 kruhovac, oko 500 g, oguljenog i narezanog na komadiće od 3 cm
  • 2 male zelene čili papričice, prepolovljene po dužini
  • 100 g luka, sitno nasjeckanog 
  • 1 grančica curryja, bez lišća
  • ½ čajne žličice mljevene kurkume
  • ½ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
  • komad cimeta veličine 3 cm
  • 500 ml kokosovog mlijeka 
  • 100 ml kokosovog vrhnja
  • prstohvat prženog crnog curryja u prahu
  • list pandana
  • sjemenke bijele gorušice, sitno mljevene
  • 3 češnja češnjaka 
  • sol

 

Za topljenje:

  • 100 ml suncokretovog ulja 
  • 1 čajna žličica sjemenki gorušice
  • 1 grančica lista curryja 
  • ½ crvenog luka  

Povezani recepti