Curry od kruhovca
Recept iz: Peter Kuruvita
Sastojci
- 1 čajna žličica mljevenog korijandera
- 1 čajna žličica mljevenog kumina
- 1 čajna žličica curry praha
- 1 kruhovac, oko 500 g, oguljenog i narezanog na komadiće od 3 cm
- 2 male zelene čili papričice, prepolovljene po dužini
- 100 g luka, sitno nasjeckanog
- 1 grančica curryja, bez lišća
- ½ čajne žličice mljevene kurkume
- ½ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
- komad cimeta veličine 3 cm
- 500 ml kokosovog mlijeka
- 100 ml kokosovog vrhnja
- prstohvat prženog crnog curryja u prahu
- list pandana
- sjemenke bijele gorušice, sitno mljevene
- 3 češnja češnjaka
- sol
- Za topljenje:
- 100 ml suncokretovog ulja
- 1 čajna žličica sjemenki gorušice
- 1 grančica lista curryja
- ½ crvenog luka
Priprema
- Staviti korijander, kumin i povrtni curry u prahu u malu tavu i peći bez ulja na blagoj vatri dok ne posmeđi.
- Staviti pečene začine i sve sastojke osim kokosovog vrhnja i pečenog curryja u prahu u tešku posudu i dinstati 12 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.
- Dodati otopljene začine i promiješati da se sjedine.
- Uz redovno miješanje dodati kokosov maslac i kuhati još 4 minute dok jelo ne prokuha. Jelo ne treba zavreti. Umak treba biti gust i kruhovac treba biti mekan.
- Začiniti po ukusu solju, posipati prženi curry u prahu i poslužiti.
- Ne treba umiješati prženi curry u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom