Blagdanski složenac s brusnicama
Recept iz: Donal Skehan
NAČIN PRIPREME
- Dok se puretina peče pripremite nadjev. Ubacite brusnice u zdjelu i prelijte ih kipućom vodom. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i omekšajte luk. Prebacite u veliku zdjelu i ostavite da se ohladi. Dodajte bademe u istu tavu i tostirajte dok ne porumene. Ostavite da se ohladi, pa grubo nasjeckajte.
- Izmiksajte četvrtine klementina s korom u multipraktiku, dok se ne pretvore u pire. Ocijedite brusnice. Luku dodajte bademe, pire od klementina, brusnice i preostale sastojke, osim maslaca, uz dosta začina. Sve promiješajte, a zatim stavite u posudu za pečenje.
- Premažite maslacem, pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta. Maknite foliju, sve dobro promiješajte, a zatim pecite još 10-15 minuta dok ne postane hrskavo i zlatno, uz ponovno miješanje kako se sve ravnomjerno ispeklo. Po potrebi se može držati na toplom u pećnici prekriveno folijom do posluživanja.
Sastojci
- Sastojci:
- 100 g suhih brusnica
- 1⁄2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, tanko narezan
- 50 g blanširanih badema
- 2 klementine, oguljene i narezane na četvrtine
- 100 g suhih smokava, grubo nasjeckanih
- 1 jabuka, naribana (bez jezgre)
- 1⁄4 žličice mljevenog pimenta
- 350 g svježih bijelih krušnih mrvica
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- Veliki komad maslaca
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom