Opis

NAČIN PRIPREME

  1. U posudu za miješanje stavite brašno, prašak za pecivo, jogurt, origano i sol. Miješajte zajedno da dobijete mekano ljepljivo tijesto.
  2. Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i lagano mijesite 30 sekundi. Podijelite na 2 dijela i svaki dio razvaljajte u krug debljine oko 5 mm i duljine oko 24 cm.
  3. Zagrijte veliku teflonsku tavu na jakoj vatri. Na kuhinjski papir stavite malo ulja i prebrišite tavu te je malo namastite.
  4. Pecite tanki kruh u turama po 2-3 minute sa svake strane. Zamotajte čistim kuhinjskim ručnikom da ostanu topli.
  5. U međuvremenu otopite maslac u maloj tavi ili loncu na laganoj-srednjoj vatri. Maknite s vatre, dodajte češnjak i peršin da se zagrije na preostaloj toplini. Začinite većim prstohvatom morske soli. Nježno zarežite vrh tankog kruha, a zatim žlicom prelijte maslac s češnjakom. Pospite kajenskim paprom i odmah poslužite.

 

Sastojci

Sastojci

  • 200g samodizajućeg brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g prirodnog jogurta
  • ½ žličice sušenog origana
  • 1 žličica soli
  • malo ulja
  • 75 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • Šaka peršina ravnog lista, grubo nasjeckanog
  • Veći prstohvat morske soli
  • ½ žličice mljevenog kajenskog papra

Povezani recepti