Kruh s češnjakom
Recept iz: Ainsley Harriott
Ainsley Harriot je engleski kuhar, podrijetlom s Jamajke, a inspirirat će vas netradicionalnom pripremom svakodnevnih namirnica.
Sastojci
- Sastojci
- 200g samodizajućeg brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g prirodnog jogurta
- ½ žličice sušenog origana
- 1 žličica soli
- malo ulja
- 75 g maslaca
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- Šaka peršina ravnog lista, grubo nasjeckanog
- Veći prstohvat morske soli
- ½ žličice mljevenog kajenskog papra
Priprema
- U posudu za miješanje stavite brašno, prašak za pecivo, jogurt, origano i sol. Miješajte zajedno da dobijete mekano ljepljivo tijesto.
- Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i lagano mijesite 30 sekundi. Podijelite na 2 dijela i svaki dio razvaljajte u krug debljine oko 5 mm i duljine oko 24 cm.
- Zagrijte veliku teflonsku tavu na jakoj vatri. Na kuhinjski papir stavite malo ulja i prebrišite tavu te je malo namastite.
- Pecite tanki kruh u turama po 2-3 minute sa svake strane. Zamotajte čistim kuhinjskim ručnikom da ostanu topli.
- U međuvremenu otopite maslac u maloj tavi ili loncu na laganoj-srednjoj vatri. Maknite s vatre, dodajte češnjak i peršin da se zagrije na preostaloj toplini. Začinite većim prstohvatom morske soli. Nježno zarežite vrh tankog kruha, a zatim žlicom prelijte maslac s češnjakom. Pospite kajenskim paprom i odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Nadiya Hussain
Slatki kruh sa sodom i karamelom
Recepti Luca Ciano
Focaccine (mini focaccia kruh) s pršutom i dimljenom mozzarellom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Adam Liaw
Kaya tost s polu kuhanim jajima i kavom Hainanese
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom
Recepti Adam Liaw
Odvjetnikov ručak (Smorrebrod)