Pečeni krumpir
Recept iz: Donal Skehan
NAČIN PRIPREME
- Zagrijte pećnicu na 220 °C/plin 7.
- Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte krumpir i ostavite da se krčka 3-4 minute dok se napola ne skuha. Krumpir ocijedite i vratite u lonac. Pokrijte ga kuhinjskim papirom da upije višak vlage, stavite poklopac i ostavite da se ohladi 5-10 minuta.
- Uklonite kuhinjski papir i protresite lonac s poklopcem kako bi se vanjski dio krumpira zdrobio iz postao prozračan.
- Stavite ga na veliki pladanj za pečenje, ostavljajući razmak između svakog krumpira i sve obilno pokapajte uljem repice dok krumpir ne bude potpuno prekriven.
- Obilno začinite morskom solju i stavite u pećnicu na 35 minuta dok ne postane zlatan i hrskav (svaka pećnica je drugačija tako da vrijeme ovisi o vašoj procjeni. Provjerite je li jako hrskav prije nego što ga izvadite).
Sastojci
- Sastojci:
- 1,5 kg Rooster krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine ako je velik
- 5 žlica ulja repice
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina