Pečeni krumpir
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 1,5 kg Rooster krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine ako je velik
- 5 žlica ulja repice
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 220 °C/plin 7.
- 2. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte krumpir i ostavite da se krčka 3-4 minute dok se napola ne skuha. Krumpir ocijedite i vratite u lonac. Pokrijte ga kuhinjskim papirom da upije višak vlage, stavite poklopac i ostavite da se ohladi 5-10 minuta.
- 3. Uklonite kuhinjski papir i protresite lonac s poklopcem kako bi se vanjski dio krumpira zdrobio iz postao prozračan.
- 4. Stavite ga na veliki pladanj za pečenje, ostavljajući razmak između svakog krumpira i sve obilno pokapajte uljem repice dok krumpir ne bude potpuno prekriven.
- 5. Obilno začinite morskom solju i stavite u pećnicu na 35 minuta dok ne postane zlatan i hrskav (svaka pećnica je drugačija tako da vrijeme ovisi o vašoj procjeni. Provjerite je li jako hrskav prije nego što ga izvadite).
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama