Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 1,5 kg Rooster krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine ako je velik
  • 5 žlica ulja repice
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 220 °C/plin 7.
  • 2. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte krumpir i ostavite da se krčka 3-4 minute dok se napola ne skuha. Krumpir ocijedite i vratite u lonac. Pokrijte ga kuhinjskim papirom da upije višak vlage, stavite poklopac i ostavite da se ohladi 5-10 minuta.
  • 3. Uklonite kuhinjski papir i protresite lonac s poklopcem kako bi se vanjski dio krumpira zdrobio iz postao prozračan.
  • 4. Stavite ga na veliki pladanj za pečenje, ostavljajući razmak između svakog krumpira i sve obilno pokapajte uljem repice dok krumpir ne bude potpuno prekriven.
  • 5. Obilno začinite morskom solju i stavite u pećnicu na 35 minuta dok ne postane zlatan i hrskav (svaka pećnica je drugačija tako da vrijeme ovisi o vašoj procjeni. Provjerite je li jako hrskav prije nego što ga izvadite).

Povezani recepti

Vidi sve