NAČIN PRIPREME

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C/plin 7.
  2. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte krumpir i ostavite da se krčka 3-4 minute dok se napola ne skuha. Krumpir ocijedite i vratite u lonac. Pokrijte ga kuhinjskim papirom da upije višak vlage, stavite poklopac i ostavite da se ohladi 5-10 minuta.
  3. Uklonite kuhinjski papir i protresite lonac s poklopcem kako bi se vanjski dio krumpira zdrobio iz postao prozračan.
  4. Stavite ga na veliki pladanj za pečenje, ostavljajući razmak između svakog krumpira i sve obilno pokapajte uljem repice dok krumpir ne bude potpuno prekriven.
  5. Obilno začinite morskom solju i stavite u pećnicu na 35 minuta dok ne postane zlatan i hrskav (svaka pećnica je drugačija tako da vrijeme ovisi o vašoj procjeni. Provjerite je li jako hrskav prije nego što ga izvadite).

Sastojci

  • Sastojci:
  • 1,5 kg Rooster krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine ako je velik
  • 5 žlica ulja repice
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve